torsdag 1 januari 2015

2014

Då var det dags att summera året igen och den här gången ser jag tillbaka på året med ren glädje. Allt det vi önskat har slagit in, vägen dit var fortfarande full av berg och dalar, men vi kom alltid upp ur dalarna igen och fortsätter vår vandring högt uppe bland bergen.

Januari:


Jag klippte mitt hår superkort och var på den traditionella visningen av Gudrun Sjödéns vårkollektion med jobbet. Annars väntade vi mest, skulle få göra en undersökning av livmodern för att utesluta vissa saker och det var ett evigt väntande på att få den där tiden.

Februari:


Vi väntade vidare, under tiden vi väntade på denna sista undersökningen som Rmc hade lovat oss tog vi den första kontakten med den nya kliniken, Nordic IVF-center i Malmö. Jag fick även lite extrajobb på den fantastiska butiken Liebling och så njöt vi förstås av våren och gick vintergäckspromenader i solen.

Mars:


Vi firar min och mammas gemensamma födelsedag (här fick min kära mamma en fotobok som vi hade gjort), en kär granne lämnar oss och en fin liten Hulda föds.Den nionde mars öppnar vi upp kolonin för året och så har jag dille på minisemlor som bakas till olika träffar med goda vänner.

April:


Vi firade påsk i Landskrona med rolig skattjakt, hade en fin helg hos vänner och såg En skam för Sverige.


Det blev riktigt varmt och härligt (Å vad jag längtar efter det här, fast med vår lilla bebis på filten!), vi var mycket på kolonin och så fick vi äntligen göra hysteroskopin (hos Nordic istället för Rmc som vi inte orkade vänta längre på). Det såg okej ut och vi kunde göra ett nytt försök, läkaren sa att det kunde hjälpa att "rota runt lite i livmodern", vem vet kanske var det det som gjorde det? Redan någon vecka efter undersökningen kunde vi starta vårt tionde försök. Försöket som skulle leda till den lilla människa som nu leker i min mage.

Maj:


Vackra maj bestod av ännu ett smärtsamt äggplock, återföring, överstimulering, sjukskrivning och graviditet. Strax efter återföringen och före det positiva beskedet var vi på 3-årskalas hos en nybliven storasyster och kär vän. Alla de andra familjerna som var där var gravida. Jag tänkte att kanske, kanske är vi en av dem. Det var vi!

Rabarberpajen på bilden är från vår årliga morsdagsfika på kolonin med våra kära mammor. Tänk i år kommer det att finnas en mamma till att fira!

Juni:


I juni hann jag jobba en vecka och se vår lilla skatts hjärta slå på ultraljudet innan världen slogs i spillror av den första av flera blödningar. Allt visade sig dock vara bra med den lilla och jag blev sjukskriven pga ett hematom i livmodern. När vi precis kommit ut från ultraljudet på kliniken fick jag ett sms, en vän hade fått en fin liten Frank fem veckor för tidigt.


Vi var på Ven med min familj, firade en lugn midsommar hos vänner och var på vårt första besök på helt vanliga mvc. Kanske hann vi tänka att prövningarnas tid nog var över innan blodet strömmade igen och förtvivlan var ett faktum. Vi fick komma på nytt ultraljud direkt på Nordic och än en gång fick vi se det alldeles fantastiskt underbara, det ivrigt bankande, starka lilla hjärtat! ♥

Juli:

Sjukskrivning övergick i semester, vi passerade den magiska 12-veckors-gränsen och vågade andas en liten aning lättare, vågade tro lite, lite mer på att det kanske var möjligt. Att kanske, kanske skulle även vi få bli föräldrar. Vi var mycket på kolonin, på loppisar, i Bökebäck, träffade vänner och firade åtta år tillsammans.

Augusti:

Sommaren fortsatte med massor av kolonimys, skörd och en växande mage. Vi var på det stora rutinultraljudet, allt såg så fint ut och ännu en milstolpe var passerad.

September:Ja, vi myste vidare på kolonin, var på 50-årsfest och så blev vi intervjuade av HD. En intervju soom inte bara ledde till ett fint reportage utan också en fin vän i reportern.

Oktober:


Våra föräldrar och min farbror kom till kolonin på mysig höstfika i stugan, vi reste på en väldigt lugn tur till Helsingfors och sen var det dags för sjukskrivning igen. Den här gången på halvtid och för foglossning.


November:


Även om kolonisäsongen gick mot sitt slut så gick det fortfarande att plocka såna här buketter. Vi såg Jesper Rönndahl i Lund och firade Jonas systers 40-årsdag, men halva månaden var jag rejält kass efter influensavaccin. Heltidssjukskriven igen.

December:
Vi var på tillväxtultraljud och fick se att vi väntar en stadig bebis, var på föräldrautbildning och sen följde ett evigt kalasande och fikande, min systers födelsedag, Jonas 35-årsdag, julafton hos mina föräldrar, sen julfirande hos Jonas mamma och slutligen 50-60-talsfest i huset igår.

Ja, det var det året, ett mycket gott sådant, kanske inte rent fysiskt, men annars. Ser förstås väldigt mycket fram emot 2015. Tror att det kommer att bli ett väldigt bra år. Önskar att det ska bli det för er alla också. Tusen tack för att ni funnits där under det gångna året, för att ni läst, kommenterat och skickat varma tankar när vi behövt det som mest, det betyder väldigt mycket för mig. Önskar er alla massor av glädje, kärlek, lycka och ett riktigt fint 2015!

9 kommentarer:

Fiff sa...

Vilket händelserikt år! Mycket positivt, och mycket att se fram emot :-)
Det har verkligen varit roligt att få följa med på er resa, och det blir lika roligt att följa med framöver! Kram

Thelma och jag sa...

Kul att läsa resumén över 2014. När väntas nedkomsten bli? /pia

Ulrika sa...

Gott nytt år till dig! 2015 blir speciellt! Kram!

Solveig Lövendahl sa...

Tack fina ni! Kramar till er!

Thelma, 25/1 är det beräknat.

Alexandra sa...

Vilket omtumlande år det har varit för er, hoppas detta året också blir det fast på ett uteslutande positivt sätt! Gott nytt år, ska bli kul att följa fortsättningen!

Alexandra sa...

Ha, jag menar förstås att jag hoppas det blir ett glatt och spännande år för er! :-)

Jo sa...

Det blev ju ett härligt år av det hela! 😊 Jag är så glad för er skull och hoppas att du mår bra, trots foglossningar och andra krämpor! 💜

SiriR sa...

For et år!
Godt nyttår til deg. Blir et spennende år dette, med baby på vei:)

Mary Sane sa...

Haha, jag bara: "ååh, Tim Gunn var med på erat födelsedagskalas!"