onsdag 14 januari 2015

Vårgrönt

Tycker den här tiden på året är så härlig, alltså inte bara i år utan alltid. När julen (som jag i och för sig också gillar mycket) är över och det blir ljusare, grönare, små knoppar börjar försiktigt titta upp och det är tid för krispiga tulpaner i vas och mumsiga semlor i magen.


Kikade efter vintergäck i rabatten idag och jodå, de hade kommit upp.


Jag sydde mig ett nytt nyckelband (istället för ett väldigt trasigt gammalt brunt) och ett fodral till årets lilla kalender i vårigt grönt. Sån här sömnad gillar jag, några raka bitar tyg, några raksömmar och vips så känns det lite nytt och piffigt i väskan. Vet att vissa tycker det är vinter länge till och vill njuta av det, men till er som känner som jag och har vårkänslor i hela kroppen säger jag bara: Glad vår!

5 kommentarer:

Saras pyssel sa...

Jag som bor i Västerbotten njuter av att vi äntligen fått lite mer snö - äntligen vinter på riktigt! Så jag tänker njuta i två-tre månader till (om bara snön håller sig kvar), sen kan det kanske vara dags att så smått fundera på vårtecken här uppe. ;-) Sverige är verkligen ett avlångt land!

Thelma och jag sa...

I huvudstaden är det snö o is. Avskyr is. Jag längtar till våren men det får inte gå för fort. Vintergäck känns lyxigt o långt bort. Mest av allt längtar jag efter mitt stängsel.. /pia

Solveig Lövendahl sa...

Sara, ja verkligen! Det låter också härligt. Hade vi haft snö här hade jag nog njutit mer av vintern men nu är det knoppar och vårväder som erbjuds i Skåne så då är det ju lika bra att gilla läget och njuta av det :).

Tuvilda sa...

Igår hörde jag helt plötsligt en liten fågel som kvittrade mitt i stan. Det kändes vårligt på något sätt!

Anna sa...

Vilka fina glada saker du sytt, det piggar verkligen upp med fina saker sådär till vardags. Måste erkänna att jag kikar in här varje dag nu, visst är du fullgången om bara ett par dagar? Eller så har bebisen kanske redan kommit. :D