torsdag 8 januari 2015

Tjockisar

Igår var vi på tillväxtultraljud nummer två och vår lilla tjockis är redan uppe i nästan 4 kg (3850 g fick de det till igår i v 37+3). Håller tummarna för att hen inte vill stanna kvar i magen en månad till... Kommer troligen inte att få gå över tiden, men hade ju känts väldigt bra om förlossningen satte igång av sig själv inom ett par veckor. Hoppas på det!

Kom på att jag inte har visat hur fina vi var på nyår. Det var 50-60-talsfest i huset och jag tyckte Jonas blev riktigt fin i sin beiga outfit, manchesterbyxor, stickad väst och tweedkavaj och med nyrakade kinder. Och inte att förglömma, en av hans pappas stickade slipsar!

Själv hade jag lite problem med att hitta en passande klänning, liksom inte riktigt läge för några smala midjor. Till slut kom vi att tänka på 50-talsklänningen som jag köpte  på loppis i somras och den gick faktiskt på. Tänk att jag tyckte att magen var jääättestor redan då, det förstår jag inte riktigt nu när jag ser ut såhär:


Tjock näsa, tjock mage, tjock bebis.
Spännande tider nu, när som helst kan det hända!

11 kommentarer:

SiriR sa...

Så herlige dere ser ut!
Lykke til de neste ukene, blir spennende:)

Tuvilda sa...

Ja, ni var superfina! Jag tycker också att det är spännande! :) Lycka till!

Ulrika sa...

Hurra för tjock mage! Åh, vad spännande det är nu!

Thelma och jag sa...

Min lillasysters yngsta vägde över 5 kg o storebror 4,7 kg :).

Föder du på vanligt sätt eller kejsarsnitt?

Solveig Lövendahl sa...

Tack söta ni!

Thelma och jag, Jonas vägde också över 5 kg och jag 4,8 så det var ju ganska väntat att vår bebis skulle bli stor. Dock var vi båda andrabarn och senast sa min bm att hon inte tyckte en förstföderska skulle föda ett barn större än ca 4,6 (beror ju på hur man är byggd förstås). Ska prata om det nästa vecka men vill väldigt gärna föda vaginalt om det går.

Anna sa...

Så fina ni båda är!
Det kan diffa ganska mycket på de där mätningarna också. Min lille låg lite på minus och i v. 37 beräknades det att han skulle väga ungefär 3200 vid bf. En v. efter bf föddes han och vägde 4020g och jag tror inte att han gick upp 800g den där sista veckan. ;)
Men vi får väl helt enkelt hoppas att bebis vill komma ut snart nu då. Så spännande!

Solveig Lövendahl sa...

Anna, ja jag vet, Jonas mamma fick höra ett par dagar innan han kom ut att han var normalstor. Sen föddes han två veckor för tidigt och vägde 5 kg... Förhoppningsvis har tekniken blivit liite bättre sen dess men man får ju ta det med en nypa salt, det stämmer ju verkligen inte alltid.

bente sa...

du är så otrolig vacker med din stora mage, som jag har sagt innan så strålar du.

Thelma och jag sa...

Hen har lite att brås på då :) /pia

Alexandra sa...

Ahh... man kan inte lita på vad de säger om bebisvikten. Min andra bebis skulle väga max 4, 2 kg men det slutade med 4, 7. Min första vägde 3, 5! Fattar inte vad som hände där.... :-)

Annan sa...

Lycka till!
Jag gick över tiden själv 2 veckor och 1 dag innan igångsättning. Även om jag önskat och hoppats att det skulle gå av sig självt så är allt förlåtet när bebis kom ut. Så hav tålamod :)
Tänk att bebis snart är ute!!
/en som följt dig länge