tisdag 23 december 2014

Julkulan

Imorgon är det julafton. Igår jobbade jag min sista dag på länge, så nu är jag mammaledig. Mammaledig!! Konstigt och fantastiskt. Minns julen för tre år sen, då hade jag precis blivit gravid efter flera års kamp. Vi hade gjort vår första ivf i början på hösten, då blev jag rejält överstimulerad och vi kunde inte föra tillbaka något embryo, men i november hade min kropp äntligen återhämtat sig, ett fryst embryo sattes in och i början av december fick vi beskedet -jag var gravid!!!! Det var min första graviditet och kanske den lyckligaste, innan missfallen blev en del av vårt liv och rädslan för dem tog en stor plats i kommande graviditeter. Så glada vi var, nu äntligen! Bara några dagar senare, den 18e december om jag inte minns fel var det över. Missfallet var ett faktum och lika himlastormande lyckliga som vi varit över det lilla livet lika förkrossande olyckliga var vi nu. Minns tydligt den likgiltiga kvinnans röst i telefonen på gynakuten "missfall är inget farligt". Det lät som hon sa det och ryckte på axlarna, inget mer med det liksom. Vår värld hade rasat samman. Det blev en tung jul.

Nu är vi där vi drömt om att vara i så många år, vi har ett litet barn som är färdigt och kan komma ut när som helst. Helt underbart!

Svullen och trött efter sista fyratimmarsarbetsdagen.Många kanske tycker det är tidigt att gå på föräldraledighet en månad innan bf, men det känns väldigt lagom tycker jag. Sen ett par veckor tillbaka har jag börjat samla på mig rätt mycket vätska och det börjar bli rejält tungt nu. Varje steg värker, i fogarna och i de svullna fötterna. Jag är fortfarande sjukskriven på halvtid så jag behöver inte ta ut så jättemånga dagar heller. Gillar verkligen mitt jobb och framför allt mina underbara kollegor, men nu ser jag fram emot att bara ta hand om mig, vila, äta bra mat, gå korta, långsamma promenader, ladda upp inför förlossning och bebistid. Det känns viktigt och klokt.

Och först ska vi fira jul, en jul med magen full av lycka. Önskar en alla en riktigt fröjdefull och fin jul!

19 kommentarer:

Anna sa...

Riktigt GOD JUL till er!
Kan inte sluta titta på din bild, så fin du är och vad fort det går! Är själv i v. 12+0 idag så det känns lite extra magiskt denna julen för oss också.
Hoppas att du får ta det lugnt och inte behöver stressa i jul.

Anna

Mia sa...

En himlans fin och god jul till er alla tre ♡♡♡. Lycka!

Anonym sa...

Käraste Solveig, det är som att dras tillbaka i tiden tio år när jag ser dig och läser vad du skriver. Jag var lika överlycklig, kroppen rasslade runt lika illa men jag tänkte att det här, det kommer jag att komma ihåg i hela mitt liv. Och på lördag fyller Elliot tio :)

Så från en stor efterlängtad pojke och hans mamma till en liten lika efterlängtad plutt med föräldrar (och givetvis fantastiska morföräldrar)- GOD JUL!

Kram/Kicki & Elliot

Pia sa...

Tusen tusen grattis!

Emma sa...

God jul! Vilket underbart och vackert kort på dig!

Alexandra sa...

Vilken fin bild! Och klart du ska vara ledig nu, sista månaden som gravid kan vara riktigt jobbig! God Jul!

K sa...

God jul!

Ulrika sa...

Du är fin! Och det låter klokt att vara ledig en månad innan bf. Barnet kan ju faktiskt komma när som! Om du vill läsa något om förlossning och inte redan gjort det, kan jag varmt rekommendera Gudrun Abaskal's "Att föda". Den hade jag väldigt stor nytta av när jag väl låg där på förlossningen. Kändes som att alla ord jag läst i boken var med mig där och då. Stor julkram till dig!

Anonym sa...

God jul!
Önskar dig allt gott.
Så fin vacker bild på dig din mage och man.
Elsa

Tyg och otyg sa...

Vad fin du är, Solveig! God jul till er också!

frk F sa...

God jul!

Sandra i norr sa...

Fin bild på en ståtlig kula. Klokt att vara ledig och boa, njuta och invänta ert lilla mirakel. Du är så fin! Hoppas sista tiden med kalaskulan går som smort. God Jul.

Anna sa...

Finaste julkulan nånsin ;) God jul!

Thelma och jag sa...

Det ser ut som en stadig lillbatting därinne :). Du klär i att vara gravid. Önskar er en riktigt härlig o fin jul o tänk.. I sommar, i kolonin, kommer ni att ha en barnvagn i skuggan medans ni påtar i jorden. Roligt :) /pia

Fiff sa...

God jul! Vilken härlig mage du har :-) Det blir spännande att hänga med i den sista väntan! Du gör rätt i att ta det lugnt. Ta hand om er!

Solveig Lövendahl sa...

Tusen tack fina ni, hoppas ni alla har haft en riktigt skön julafton.

Ulrika, fint att höra, den är läst!

Thelma och jag, jodå det är en stadig liten en, brås på sina föräldrar :). Och ja, underbart att tänka på!

Helga sa...

Tänk att man kan vara så glad för någon som man inte ens känner :)

Anna sa...

Jag blir så otroligt glad för er skull när jag ser din bebiskula och läser hos dej! Ta hand om er och alla lycka!

Britta sa...

Massor med grattis till det kommande tillskottet!