måndag 11 augusti 2014

Jag älskar när livet är så här

Allt i mitt liv är så bra just nu, vad som än händer framöver så är det underbart här och nu. Vi har haft en fantastiskt skön, lugn helg tillsammans på kolonin, jobbat och fixat lite, tagit det lugnt, haft min kära svärmor på besök.


Jag gillar verkligen den här sensommarkänslan, när allt mognar, när det är så vackra färger överallt och när luften är lite svalare, i alla fall på kvällarna.


På lördagen regnade det massor, tidvis öste det ner och jag tycker det är så mysigt att sitta i stugan och höra regnet smattra. Just nu tycker jag allt väder som inte är stekande sol och trettio grader känns väldigt uppfriskande.


En helg med den här mannen är en bra helg ♥. Vi har sovit ganska mycket på kolonin den här sommaren. Härligt att äta mat direkt från trädgården i stearinljusens sken, nu blev det rårakor med haricots verts och en sallad bestående av syra, krispig gurka och massor av solmogna tomater förstås. Till frukost te med doftande mynta, nyplockade björnbär i yoghurten och tomater på ostmackan i morgonsolen. Lyxigt värre känns det. (Om det inte är skördetider eller om man inte orkar plocka och laga så finns det en pizzeria i närheten och det är förstås inte så dumt att äta hämtpizza i stugan heller.)


Vi har verkligen massor av tomater i år. Det här är en planta, jag tror vi har tio på kolonin och tjugo uppe på husets takterass, gula små päronformade, stora orangefärgade och röda strimmiga. Mycket fint och fantastiskt gott!


På söndagkvällen plockade vi med oss mangold, squash, morötter och rosenbönor och gjorde en stor härlig skördepaj med basilika från terassen. Åt hemma framför tv:n och då är det så skönt att vara i lägenheten igen, med allt vad det innebär av bekvämligheter. Det är så skönt med de kontrasterna, när man är lite här och lite där känner jag verkligen att jag får det bästa av två världar. Att köpa koloni är absolut något av det bästa vi har gjort, rekommenderas varmt!

4 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Fint!

Tuvilda sa...

Det låter helt underbart ju! Fint!

nelly nilsson sa...

Det är skönt att höra att det är fint! Kram

Sandra i norr sa...

Härligt när livet känns bra! Njut och må gott.