torsdag 3 juli 2014

Trädgårdslandet


Jag är så nöjd med vårt trädgårdsland på kolonin i år, mest för att jag tycker det är väldigt fint och det växer bra. Vi har grävt bort lite gräsmatta och gjort det lite större än förra året och så testar vi ännu mer samodling än tidigare, alltså att odla växter som kan hjälpa varandra ihop. Vet inte om det ger så mycket verkan, men fint blir det i alla fall.


Nu har vi varit på kolonin några dagar och nätter, myst, fikat, spelat yatzy, löst korsord, grillat och rensat ogräs. Fint har det blivit även om vi sparat en hel del "ogräs", ringblommor till exempel. Så himla, himla fina, de kan man ju inte rensa bort!


Både krasse och ringblommor är riktiga favoritblommor hos mig, härligt nog stortrivs båda och kommer i massor trots att vi inte sått några. Har rensat bort och flyttat massor av krasse för att det vi sått ska ha en chans ändå blommar landet i gult och orange. Fint!


Här syns brysselkål, rödbeta och mangold. Annat vi har sått är gurka, tomat, sockerärtor, spenat, morot, potatis, svartkål, spetskål, dill, brytbönor, rosenbönor, squash, majs, pumpa, melon, palsternacka, kronärtskocka, rädisor och lite kryddor. Oj, ganska mycket visst! Svårt att hejda sig när man ska välja fröer...


Rosenbönorna tycker jag är helt fantastiska, tänk att något så här fint ska bli goda och nyttiga bönor.
Sockerärtorna slingrar och växer så det knakar.


Och blommar också riktigt fint.


Det var en glimt från mitt lilla paradis, hoppas ni har egna paradis, i en eller annan form, att njuta av!

5 kommentarer:

Fiff sa...

Verkligen ett litet paradis! Bra du påminner mig om att jag med borde trädgårdsrapportera :-)

Ingrid sa...

Vilken underbart ställe!!! Och vilka gröna fingrar ni har. Vi har 1500 kvm tomt men jag får hålla odlingen på altanen eftersom rådjur och sniglar annars käkar upp allt :( Fast det blir fint på altanen :)
Önskar riktigt skönt sommarhäng!

Ulrika sa...

Ser jättefint ut! Jag visste inte att ringblommor och krasse kan komma år efter år, utan att man sår dem. Men det är alltså möjligt hos er nere i södern! Lyllos! Imorgon ska vi åka till vårt hus efter att ha varit ifrån det i två veckor. Blir spännande att se om några blommor kommit upp!

Sandra i norr sa...

Vilken oas ni har. Jättefint. Men gissar att många timmars arbete behövs för att få till så fina odlingar? Njut av ett paradis för er, så njuter jag av ett för mig :-) Fast jag har inget riktigt sånt där smultronställe... Får nog bli mitt kök och altan med utsikt över fjället. Hoppas du fortsätter ruva lugnt och stilla.

Thelma och jag sa...

Så fiint det ser ut. Ringblommor ska man kunna göra en hudsalva utav som ska va guld för torrisar som jag själv o krasseblommor är ätliga o lämnar man krassen att blomma över o bilda frukt så kan man lägga in dom som falsk kapris. Själv har jag fått potatisen uppäten av vildsvin så mina ansträngningar går åt att freda mig mot nya angrepp o bygga stängsel i år:( /pia