torsdag 10 juli 2014

Poppis loppis

Igår åkte vi till Hästveda marknad. Vi har goda vänner från trakten så jag har hört en del minnen från denna marknad. Trodde först att det var en vanlig knallemarknad, en sån med varg-t-shirts och langos, och det intresserar mig inte, men när vi fick höra att det även var loppis så blev vi plötsligt sugna på en tur. Visserligen var det kanske en väl lång utflykt på sommarens hittills varmaste dag, men vi åkte i etapper, en sväng till Kupan i Hässleholm på vägen dit och en glass i Lund på vägen hem och så litervis med vatten under vägen.

Väl på loppisen hittade jag en fantastiskt fin pall, en riktigt gammal, rödmålad, hoppfällbar trappstegspall helt i trä. Perfekt på kolonin! Där stod faktiskt en likadan fast blå när vi tog över den, men den var helt murken och är i smulor nu. Jätteglad blev jag när jag hittade den röda som var gedigen och fin. Men, då kom det en tant som också ville ha den och då var det tydligen budgivning. Lite putt blev jag allt, har aldrig varit med om annat än att den som först hittar en sak får köpa den. Om det är loppis alltså. Det var förstås en rik tant så jag hade inte en chans. Kändes lite trist, men det var tydligen så det funkade där och såklart är det bra att de får in så mycket pengar som möjligt till idrottsföreningen. Sen hittade jag andra fina fynd så då blev jag på gott humör igen.


Två fina dukar som jag nog kommer att sy något av och en glad kanna som antagligen får bo på kolonin. Finast av allt tycker jag att den storblommiga vaxduken som ligger på stolsitsen är. Den hittade vi inte på loppisen utan i Wiktor Nilssons järnhandel strax intill. Wiktor Nilssons har jag också hört en del om och sett mycket fina vaxdukar, parasoller och dynor från. De säljer oanvända saker, men från lite olika årtionden. En salig blandning av prydnadssaker, trädgårdsmöbler, gummistövlar, mycket verktyg och fiskegrejer, men också lite finfina saker som den här duken.

Innan vi åkte hem hamnade vi en stund i våra kära vänners trevliga föräldrars/svärföräldrars uterum för en pratstund och vätskepåfyllning. Sen hoppade vi på tåget hemåt, nöjda med dagen och fynden men helt slut av värmen. Jag har alltid gillat värme mycket, men inte nu när jag är gravid. Tycker det känns svårt att andas och nästan lite klaustrofobiskt med denna hetta. I natt somnade jag till slut (efter att ha kräkt upp hela middagen) med huvudet på en ärtkudde som vi hade haft i frysen :). Ganska skönt faktiskt, hett eller rättare sagt svalt tips. Det sägs att det ska bli lite svalare imorgon och framöver, jag hoppas på det. Och framför allt hoppas jag förstås att allt ser bra ut på ultraljudet på onsdag. Då har tolv veckor passerat och om det ser bra ut då så ska jag nog på riktigt försöka tro att det kan gå...

11 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Vilken fin vaxduk! Vet du om den är nyproducerad eller gammal?

Solveig Lövendahl sa...

Den ska vara gammal, 70-tal gissar jag. Tycker också den är underbar.

Maria sa...

Tänk, 12 veckor!! Hejar på er från min landsände!!! Och har sån förståelse för både värmen och kräkningen, det här med att vara gravid, det är inte att vara som vanligt det inte! ;.)

Saras pyssel sa...

Åh, jag hoppas det visar på en pigg krabat på onsdag! Jag väntar med spänning på varje nytt inlägg från dig nu & blir lika glad & lättad varje gång som jag ser att allt går som planerat. 😊

Helga sa...

Haha asså ja vargtröjor och langos! Och t-shirtar där det står "skåning för fan". Jag brukar också hålla mig hemma när det är såna festivaler/marknader :P

Fiff sa...

Var också på Hästveda marknad när jag var ny-gravid, i smällande hetta. Jag tyckte inte heller det var någon hit ;-) Men som du så fick jag med mig lite tygfynd iaf!
Det är verkligen så roligt med vartenda inlägg från dig nu, för vi är ju en hel skara med människor som sitter och hejar och hoppas på att det ska gå vägen med skatten i magen :-)

bente sa...

Vågar nästan inte läsa bloggen när du har gjort nya inlägg.. Men blir så glad när det är positivt.. Håller tummar och tår för att allt är bra på onsdag. kram bente

Emmili sa...

Aaaah vad fina saker! Prutt på riktanten. Du är så fin som tänker på insamlingen. Jag hade nog blivit lite mer långsur haha. Tänk att man kan bli så glad av att höra att nån kräks. :) Ha det så fint!

Mary Sane sa...

Asså vafan...om det är loppis kan det ju för faaaen inte vara budgivning!! Först till kvarn, osv. Kan inte släppa detta asså (inombords hytter jag med näven och tänker "tantjävel"). Men vilka fina fynd ändå!

Ps. Vargtischor och langos, garvade rått åt detta. Har aldrig fattat vitsen med langos - en spya på en macka typ.

MemLin sa...

Håller både tummar och tår för er den här gången.

Thelma och jag sa...

Vilka vackra tygfynd. Jag brukar kolla rubriken på ditt inlägg o om inte det är ett förtvivlat skrik så vågar jag läsa det. Precis som många andra hoppas jag att det är er tur nu att ha solsken varje dag i livet :)/ pia