måndag 21 juli 2014

50-talingen för 50-lappen

Lovade ju visa femtiotalsklänningen som jag hittade på senaste Bökebäcksloppisrundan.


En hemsydd liten pärla är det i mjuk, skön bomull med lite smock i midjan, en rejäl ficka och det finaste blommönstret.


Korslagda axelband och djupt ringad rygg, tjusigt fast lite svårt om man vill ha bh och det vill man ju oftast (eller jag i alla fall), men vill man inte visa ryggen kan man kan ha den söta lilla jackan till.


Igår var vi på kalas och då hade jag jackan till en enkel trikåklänning. Tror nästan det är jackan jag kommer att använda mest faktiskt, trivs väldigt bra i korta jackor/knytblusar och en mjuk trikåklänning över magen. 50 kr fick jag betala för både klänning och jacka, det ska vara en loppis på landet för att få såna priser! Den hade säkert kunnat kosta minst tio gånger så mycket i en vintagebutik i stan. Jag är mycket nöjd med mitt kap.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Super fin! Alltså så nöjd man blir att hitta sådana pärlor på loppis! Det är ju bättre känsla än att köpa nytt! / Elin i Ske-å

Sandra i norr sa...

Åh.så.himla.fin.du.är.alltså! Ja klänningen och jackan var också väldigt fina! Loppisfynd som är så där himla bra är skoj så skoj. Jag kan vara nöjd flera dagar om jag hittat ett riktigt kap på loppis :-)

Thelma och jag sa...

Ja, loppisar är så himla roliga. Blir nästan lite besviken om jag inte åker hem med ngt alls. O du, du klär i att vara gravid :)