onsdag 7 maj 2014

Väntar vidare

Ja, det är fortfarande väntans tider... Sju ägg hade i alla fall blivit befruktade så det var ju skönt det. Jag har fortfarande ont men inte så farligt, så jag tror nog att det ska gå att återföra. Vi har preliminär tid imorgon, då är embryona tre dagar gamla. Finns det tillräckligt många kvar då så vågar man odla dem vidare till dag fem och det blir i så fall återföring på lördag. Tidigare har vi alltid återfört blastocyster, alltså embryon odlade till dag fem och eftersom en del faller bort på vägen är det bra att vänta så länge så möjligt för att öka chansen att välja rätt embryo. Men risken är ju att alla faller bort och allra bäst mår de trots allt i livmodern. Läkaren ville vänta med beslutet tills imorgon bitti för att se hur det ser ut då. Så, vi väntar. Väntar och hoppas. Som vanligt.

6 kommentarer:

Maria sa...

Om återföringen fungerar, betyder det då att du måste hålla dig i stillhet eller kan du leva på som vanligt och sporta, promenera, gräva i jorden, städa etc?

Sara sa...

Kolla in Linné klinikens hemsida angående blastocyster och vad de anser att forskningen tyder på idag.

Tyg och otyg sa...

Då är i alla fall första steget avklarat, heja!
Återför man bara ett embryo, eller händer det att man sätter in två eller fler?

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Maria, efter återföring brukar man få rådet att ta det lugnt, inte lyfta, inte anstränga sig men i övrigt leva ungefär som vanligt (fast äta/dricka som om man är gravid förstås). Är glad att vi hann få färdigt det tunga arbetet på kolonin innan. Inte anstränga sig är ju en tolkningsfråga, promenader tänker jag är okej, men inte träning, men man kan ju som sagt tolka det olika.

Sara, intressant att du tipsar om det, jag läste faktiskt precis det tidigare idag när jag googlade runt lite. På rmc har det alltid varit självklart att odla till blastocyst om det finns såpass många embryon att man vågar. På Nordic där vi är nu lät det inte som om det var riktigt lika självklart och jag letade info om varför. Det finns alltid forskning som tyder på både det ena och det andra. Jag väljer att lita på vad läkaren jag är hos tror är bäst.

Tyg och otyg, man är väldigt restriktiv med att sätta in två nuförtiden eftersom det är mycket större risker med tvillinggraviditeter. Vi har aldrig fått göra det tidigare eftersom vi har haft "för bra chanser", våra embryon har varit för fina helt enkelt. Men det har ju inte hjälpt och nu lät det på läkaren som att det inte skulle vara helt omöjligt att vi kunde få återföra två. Men om det finns risk för överstimulering så blir det inte mer än ett, och jag tror det fortfarande finns en viss risk för det.

Roligt att ni frågar saker, fortsätt gärna med det!

metamorphosis sa...

Jag väntar och hoppas med er!

SiriR sa...

Så spennende! Håper det lykkes for dere denne gangen:)