fredag 13 september 2013

Hopplös kund och hoppfull brunch

I förmiddags var min kära vän Elina hos oss på brunch, mycket trevligt! Jag känner mig glad och inspirerad, sugen på att skapa, rita, sy, trycka... Har varit trött, trött, trött så länge och nu tror jag inte det kommer några stordåd av denna inspirationsvind, men det är väldigt härligt att känna den en liten stund i alla fall. En bra förmiddag! Och den blev ju inte sämre av att Elina hade med sig de här:
Helt underbara!

Och det där med hopplös kund då? Jo det är jag. Jag shoppar inte så mycket nytt och när jag väl vill handla så vet jag oftast exakt vad jag vill ha. Nu i höst är jag jättesugen på en senapsgul, flätstickad nätt liten tröja, helst med raglanärm och i bomull eller ull. Visst låter det fint? Har googlat och hittade en fin på en blogg:
Men ingen som finns att få tag på nu förstås, så jag tänkte höra med er, ingen som har nåt liknande som ni vill sälja dyrt till en hopplös kund? Man kan ju alltid försöka :).

16 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Jamen sådär är jag också! Jag får liksom en bild i huvudet av något jag vill ha och det är oftast helt hopplöst att hitta det. Alltid är det någon detalj som är fel och som då naturligtvis får mig att förkasta hela plagget/prylen (om det nu inte är något som går lätt att ändra på).

När det gäller ditt tröjproblem så har jag dock ett förslag på lösning. Det brukar ju alltid dyka upp flätstickade tröjor i affärerna till hösten, och eftersom du ändå är ute efter en i naturmaterial skulle du ju kanske kunna hitta en vit och färga den senapsgul. De brukar ju ofta finnas i basfärger som naturvitt och marinblått typ. Lycka till! Och ha en fin helg!

Solveig Lövendahl sa...

Tyg och otyg, tack! Det var ju faktiskt en superbra idé! Ha en fin helg du med!

Anna sa...

Det är helt enkelt bara att börja sticka! ;) Och vad härligt att du känt lite inspirationspirr - det saknar man verkligen när man inte har det ...

Anonym sa...

Stickar inte du? Om inte så var det där med att färga en bra idè.Lycka till!

Anonym sa...

Jag som var så anonym i föregående kommentar heter Monica Bergström
monicabergstrom@hotmail.com
Följt din blogg och ditt liv under ett längre tag. Du har så fina bilder från kolonin, kläder du syr och inser att jag börjat gilla gult mer och tack vare dig!

Lina OJ sa...

finns en tant i skåne som stickar på beställning för småpengar. hör av dig om du vill ha nummer.

Anonym sa...

Tröjan du söker finns till salu på brittiska ebay. Storlek Small, funkar det? Håller tummarna :)
http://www.ebay.co.uk/itm/Jack-Wills-cable-knit-jumper-/151120491055?pt=UK_Women_s_Jumpers_Cardigans&hash=item232f7bb22f

Solveig Lövendahl sa...

Anna, jag vet, har tänkt tanken men jag är ju inte en sån stjärna på det som du. Känner mig själv så pass väl så jag vet att jag INTE ska ge mig på en tröja. :)

Monica, så roligt att du gillar bloggen och gult! Och nej tyväär, jag har väldigt dåligt sticktålamod.

Lina OJ, tack, låter ju bra men tycker det känns lite dumt att bara ge småpengar för så tidskrävande arbete. Fast vill hon så... Jag kanske hör av mig om det.

Anonym, wow, så perfekt! Den vill jag ju ha! Känns lite svårt att handla på brittiska ebay, men det är det kanske inte? Tusen tack för tipset!

Solveig Lövendahl sa...

Nu har jag försökt på ebay, men den säljaren skickade inte utomlands tyvärr. Tack ändå!

Anonym sa...

Har du mejlat säljaren och frågat? Ibland (ganska ofta tror jag) så uppger de att de inte skickar utomlands för att de tycker att det verkar krångligt att behöva räkna ut och uppge porto till en massa olika länder. Men när man frågar så kan då ändå göra ett undantag. Så mitt tips är att fråga säljaren! (Om du inte redan gjort det).

Solveig Lövendahl sa...

Jag frågade, men hen ville inte. Stort tack för tipset iaf!

Fiff sa...

Hur har det gått med din soliga tröja? Har inte kunnat släppa den, men det är bara för att jag tycker det är så roligt att "leta upp saker" :-)
Jag hittade två länkar som du kan kolla på, även om det inte är exakt som den du visade: http://www.zara.com/es/en/woman/knitwear/sweaters/cable-knit-sweater-c498028p1467057.html

http://www.hobbs.co.uk/product/display?productID=0213-9956-2639K00&productvarid=0213-9956-2639K00-MUSTARD-14&EL_COUNTRY=SE&EL_CURR=GBP&EL_LANG=EN
Det var bara det jag ville! Kram

Solveig Lövendahl sa...

Men alltså vilka letare jag har omkring mig! Tack Fiff också! Speciellt Zara-tröjan gillar jag jättemycket, den ska kollas upp. Tack!

Fiff sa...

Ja, den tyckte jag också va grymt snygg faktiskt! Verkar ha den rätta senapsgula färgen också :-)

Lykke sa...

Ikke samme genser men:

http://www.ebay.co.uk/itm/EWM-Cable-Knit-Aran-Sweater-Chunky-Knitted-Jumper-Pullover-Blue-White-Yellow-/151000940874#shpCntId

Lykke sa...

Samme gule fargen:

http://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1034141009