onsdag 11 september 2013

Det onda och det goda

Jag är lite splittrad nu, det finns så mycket jag upprörs över och blir väldigt ledsen av, rasismen i samhället som tar sig groteska uttryck som tex våldet mot pappan och det lilla barnet häromdagen, att var fjärde man i Asien anser sig vara våldtäktsman, att man har börjat sälja könsstereotypa ägg i Norge till exempel. Jag tänker att jag vill skriva ett blogginlägg, men hittar inga ord, får inte till det, känner mig dränerad på ork. Känner att jag måste fokusera på fina, positiva saker just nu. För min skull, för att orka.

En av de finaste, genomgodaste människor jag vet är Nelly, nåt av det finaste man kan vara med om är ju bröllop, vad kan då vara bättre att fokusera på än Nellys bröllop? Nelly säger jag för att det är henne jag känner bäst, men Jesper som hon gifte sig med i lördags är förstås fin han med. Så här kommer lite bilder från underbara Jellys underbara bröllop:


Det vackra paret kom farandes på en tandemcykel, i full fart for de förbi alla församlade glatt plingandes. Som tur var kom de tillbaka igen. :)

Och så vigdes de, under ett stort träd pyntat med färgglada vimplar och bollar, bland massor av vänner och med en sol så strålande varm så man knappt trodde det var möjligt på ett septemberbröllop.
Här med yngsta dottern, för ett par barn har de hunnit få, de har nämligen redan varit ett par i imponerande 18 år!

Jag skippar bilder med andra än brudparet på eftersom jag inte har frågat, men det här paret vill ju alltid vara med på bloggen så det är lugnt. Världens vackraste, mest fantastiska, snällaste, finaste, underbaraste man...

...och hans fru, som också är ganska trevlig. Ibland i alla fall.

Många ville hylla brudparet med fina tal, sång och kärlek. Denna kör hade åkt långväga för att överraska paret. Lägg märke till Nellys vimplar i håret, och blomman och den praktfulla dahliabuketten. Å de var så fina!

Nelly är ju konstnär och det syntes verkligen på hela bröllopet, hon hade till och med gjort ett eget tryck dagen till ära, två fåglar som prydde allt från inbjudningskorten till servetterna (och stora planscher som vi fick ta hem sen, hurra!). Det var dukat med fantastiskt fint udda porslin och blommiga dukar, taket var fullt av vimplar och pompoms och så dahlior och astrar till det. Underbart, underbart fint!

Och finast av allt var ju de här förstås. Tack käraste finaste ni för att vi fick dela denna dag med er!

För er som funderar på att gifta er eller behöver en fotograf till nåt annat så kan jag tipsa om världens underbaraste man, Jonas Lövendahl, som har tagit de flesta bilder i det här inlägget (han var inte officiell fotograf den här gången och hans vanliga kamera var är tyvärr på reparation men jag tycker han fick till finfina bilder ändå). Andra bilder han tagit kan ni se här.

4 kommentarer:

Titti sa...

Fint!

metamorphosis sa...

Jag håller med. Ibland måste man tillåta sig att fokusera på det vackra!

...och detta par och bröllop verkar verligen vara smått fantastiskt! Vilken glädje!

Solveig Lövendahl sa...

Titti, visst var det!

Metamorphosis, japp fantastiskt!

Mary Sane sa...

Men åh, vimplarna i håret! Hur sött?! :) Och du ser fantastisk ut i din tjusiga gula klänning.