söndag 24 april 2011

En glad och gul påsk

Hoppas ni har haft en glad påsk alla bloggvänner! Vi firade med min familj redan i tisdags eftersom lillasyster är och spelar rugby hela helgen.
Enligt familjens traditioner gick den stora äggjakten av stapeln. Det började när vi var små, varsin liten kanin stod vid dörren på morgonen, alla med varsitt snöre som vi kunde följa i kringelikrokar i trädgården ända tills vi hittade våra påskägg. Med åren blev rundorna allt mer avancerade, trådarna försvann och allt klurigare ledtrådar dök upp. Vi systrar var fortfarande ganska små när vi kom på att vi kunde göra rundor till mamma och pappa. Och ja, än har vi inte slutat leka...


Nu är rundorna fyllda av ordflätor med frågor om allt från latinska växtnamn till sydamerikas presidenter. Det blir en allt större utmaning att hitta gömställen även om området för länge sen är utökat till långt, långt utanför trädgårdens gränser. Äggen har varit nergrävda, legat på taket och ett år hade vi lämnat in dem i kiosken några kvarter bort. Mannen i kiosken fick mina systrar att sjunga "lilla gullefjun" för att få ut dem. I år hittade jag och Jonas vår skatt i stuprännan.


Nöjda och glada, gula och fina. Jag gick helt loss på det gula och klädde mig i gult från topp till tå (Men det är inte jag som valt tröja till Jonas, jag lovar.). Helgult passar bra till påsk tyckte jag. Och för det mesta annars också i och för sig.

I vårt äggletarområde ingår en dal med en bäck och små öar, där vi lekte en massa som små. Så här års är dalen full av vitsippor, så himla fint! Vi passade på att ta en ny profilbild till bloggen, höstlöv och halsduk känns lite passé.

Efter den flera timmar långa jakten åt vi påskmiddag på filtar i solens sken.Det här var som sagt i tisdags, när det fortfarande var vår. Sen dess har ju sommaren plötsligt kommit, nästan i alla fall. De senaste dagarna har vi varit ute nästan konstant och jag avslutar detta inlägg med några somriga bilder från dagens picknickmiddag ute vid havet.


Fortsatt glad påsk önskar jag er alla!

11 kommentarer:

Mia sa...

GLADBILDER OCH GLADBERÄTTELSE - VAD MYSIGT NI HAR DET I ER LILLA FAMILJ!

Solveig Lövendahl sa...

Ja det har vi! Precis som ni tror jag. Hälsa din fina familj, Mia.

Kiiromi sa...

Skoj med äggjakt även i vår ålder.

/Mia :)

Heimlaga sa...

Påsken måtte verkligen vara din favorithögtid! Så gul och med sådana roliga traditioner!Härligt!

rino sa...

Precis som det sa vara!
Ha det bra

Ingrid sa...

Vilken rolig tradition!! Och vilka fina bilder :) Hoppas du får ett skönt avslut på påskhelgen!

Helena sa...

Superhärliga soliga och påskiga bilder!!! Visst är det underbart med detta "sommarväder"?!!

Petra / Popetotrora sa...

Vad roligt det låter med en sånäggjakt! Vem har sagt att man måste sluta leta ägg bara för att man är vusen?! :-)

Anonym sa...

Vilka härliga bilder och en fin berättelse. Vissa traditioner blir bara viktigare med åren...och bättre!

Unknown sa...

Vad fina och gula ni är!

Slow-Eva sa...

Men åh vilken härlig påsk! Det är ju en jättekul med äggjakt även för stora barn!