måndag 19 januari 2009

Väska och främlingsfientlighet

Här en väska i samma modell som den förra, den här gången till en god vän som tagit sin sjuksköterskeexamen. Grattis R och tack för festen!

Något helt annat, jag läste nyss stora lilla j:s blogg och blev helt chockad. Hon skrev i en julhälsning om var hon och hennes man kom ifrån och fick efter det fruktansvärda mail. Några utdrag:

"Jag har i god tro antagit att du var svensk, så gissa hur förskräckt och chockerad jag blir när jag läser att inte bara är du jude utan dessutom gift med en muslim!"

"Jag känner mig lurad som trodde du var en normal svensk. ... Hade jag vetat detta hade jag aldrig följt din blogg till att börja me..."

Jag kanske är naiv men är chockad över att människor kan tänka så konstigt och vara så elaka. Är det någon av mina läsare som inte hade velat läsa min blogg om jag inte var "normal svensk" så får ni gärna sluta läsa, för då vill jag ärligt talat inte ha er som läsare.
Däremot är jag hemskt glad över alla varma, fina läsare som inte tycker det spelar någon roll var man kommer ifrån. Tillsammans kan vi göra världen lite varmare, lite soligare om vi visar att såna mail som stora lilla j fick inte är okej. Kram till er!

24 kommentarer:

sygryn sa...

Underbar väska! Någon liknande modell ska jag nog testa framöver;-)

Jag har också läst på stora lilla j:s blogg och jag bara tappade hakan. Man blir både arg och ledsen, över att vissa människor tycker att en del är mer värda än andra.

Mer värme, sol och kärlek:-)

Katharina sa...

Jättefin väska! Härligt tyg!

Och jag är nog lika naiv som du, för jag blev precis lika chockad.

Nina sa...

Kan inte annat än att hålla med, båda att väskan var jättesnygg och att man blir chockad när man läser sådant! Vad har det för betydelse vart man kommer ifrån eller vad man har för religion??

Kram Nina

mustafa sa...

schysst värra!

läste också idag på stora lilla j's blogg och blev både chockad, förbannad och förundrad. det känns så fruktansvärt otidsenligt, man undrar sådana människor lever i för verklighet egentligen.

jejja_79 sa...

väskan är superfin, som vanligt.

Håller med om att det är sjukt skrämmande vad folk kan tycka och tänka, att sedan sätta det i ord i ett mail och skicka till personen i fråga för att avsiktligt göra skada är ju ännu sjukare... Om det nu är en syblogg man läser... varför bli så upprörd över en nationalitet? skönt att så många säger ifrån och ställer upp för stora lilla j......

OttoPippi sa...

Ja, vissa mänschor är faktiskt inte riktigt kloka!!! jag bara gapade själv när jag läste inlägget. Fy så obehagligt. Bra att du också tar upp detta på din blogg, kloka du :-)

Underbar väska!!!

Kram till dig med!

LumLum sa...

Väskan är kanonfin!

Jag blev tyvärr inte chockad när jag läste hennes inlägg, att sådana åsikter förekommer vet man ju. Tyvärr. Men jag blev desto argare, så pass att jag inte ens kunde formulera en kommentar direkt efter jag läst det utan var tvungen att sova på saken innan. Det är så sjukt så sjukt hur inskränkta vissa människor är.

Maria sa...

Hej SOLIG!
Tycker att det är otäckt med folk som har den inställningen. SKulle aldrig falla mig in att fundera i negativa banor över vilket ursprung den som skriver bloggen har. Läser dessutom en massa utländska bloggar också.

Fin modell på din väska. Och tyget på den i ett inlägg nedan är så SNYGGT!

Anonym sa...

Jag har inte hunnit läsa på stora lilla j:s blogg ännu men nu kommer jag iaf vara förberedd. Det jag inte förstår är hur människor kan tänka så, vad är det för skillnad på svenskar och andra människor? I grunden är vi alla lika. Jag, som tror på reinkarnation, är övertygad om att dessa människor kommer att få uppleva samma hat själva för att någonstans kunna börja förstå. De har mycket att lära. Jag blir så ledsen när jag läser sådant här.
/June på www.junebacken.se

Krumelur sa...

Väldans snygg väska!!! :)

Jag blev ju tyvärr inte så förvånad men inte desto mindre ledsen över hur folk beter sig. Jag lever ju med en kille från serbien och har själv fått höra både det ena och det andra. Jag läste det inlägget för honom och vi pratade länge om det igår hur folk beter sig. Han är ju tyvärr van vid taskig attityd, han presenterar sig till exempel aldrig när han ringer till myndigheter eller så för han får sämre behandling då, han ger bara sitt personnummer. Han bryter ju nämligen inte bara pratar blekingska. Men sånt här svider och jag blir lika ledsen varje gång sånt här händer.

Stora lilla j sa...

Tack för stödet!!! ;-) Och himla snygg väska! ;-)

Kerstin sa...

Huuuvaligen vilka konstiga tankar som kan tänkas på denna jord..
Tänker på en dikt som heter "Önskan" där det står..kunde inte någon koka en karamella som gör alla så snälla å biter man en bit, så slutar man prata skit.. en liten del av en glad dikt.
Jag har precis hittat ännu en fin blogg, stora lilla j!
Med lite god vilja så flyger det en fredsduva på din fina kasse.. Kanske väldigt god vilja, men jag ser en... Kramar till alla finingar.

á Yeliqa sa...

Supersnygg väska!!!

Jag blev väldigt illa berörd över hur folk kan bete sig:( Kan inte förstå hur folk kan vara så elaka och skriva så till en annan människa i syfte att såra...

Shamu sa...

Denne vesken var nydelig!
Både form og stoff og farge!
Nydelig ble den!

Susanna sa...

Grymt snygg väska!

Även jag blev chockad över Stora Lilla J's inlägg. Bra gjort av dig att ta upp det även här!

Anonym sa...

Härlig väska =) Och jag instämmer helt och fullt med dig om det chockartade på storalillaj-s blogg. Tur att det finns en hel mängd varma människor runtom som gör det värt att fortsätta!

Anonym sa...

Chockerande!!!

Väskan var ion men tyvärr finns det saker som inte är så fina där ute :)

Anonym sa...

Jag menar fin, har svårt att hitta rätt tangenter ju senare timmen blir.

Nakiito sa...

Jättefin väska. jag älskar ju väskor så alltid nyfiken på väsk-inlägg.


Apropå det som skrevs på Stora... js blogg så är jag så jävla trött på alla människor som tror att det är ok att hata vissa grupper av människor men inte andra. Och det med fullkomlig idiot logik. tack för att du tar upp detta. det pågår alldeles för mycket skit snack ibland på bloggar som folk rationalisering över som normalitet.

Esbe sa...

Jag kan ju inte göra annat än att instämma med vad alla andra säger - otroligt att man inte kan se alla människor som lika värdefulla.

Väskan är väldigt fin!

florin sa...

Jag blev oxå chockad över att läsa om dessa otrevliga mail, mest blir jag eg rädd tror jag... Vad är det för värld jag släper ut mitt barn i? När vuxna människor ska råka ut för sånt här, vad ska då våra barn få vara med om????

Snygg väska!!!!

hea sa...

Superfin väska! Jag är själv "syrra" och skulle gärna velat ha en sån i examenspresent! Den lär bli uppskattad!

Håller med dig till fullo angående kommentarerna till stora lilla j! Det är inte konstigt att det är krig i världen... Det är bara sååå tragiskt alltihop...

linnzan sa...

Underbart fin väska!
Har läst hos Stora lilla J och är helt i chock! Kan inte förstå att det finns människor här i världen som har sådana åsikter, det är helt förkastligt.

Lisa sa...

Nää men gud vad är det för människor. Jag blir ju helt förfärad. Alla är vi lika värda och vad spelar det för roll vilken ras man är. Det var extremt osmakligt av dessa snarstuckna människorna som skrivit dessa sjuka kommentarer.

Kram