tisdag 13 januari 2009

En väska till en vän som fyller år. Provade en ny idé (inspirerad av många liknande som jag sett på olika bloggar) som jag blev ganska nöjd med, fast nästa gång ska jag göra den lite bredare och lite kortare.
Kände mig som en riktig sy-nörd när jag kom på mig själv med att beundra en tråd! Tjock, blank och härlig färg, snygg rulle dessutom.... Sy-nörd var det ja.
Häromdagen kom Jonas hem med tulpaner (ekologiska till och med). Jag blir så glad av tulpaner och jag blir så glad av min älskling, som förresten startat en blogg i hopp om att få kommentarer om sina foton. Så gå gärna in och titta och skriv vad ni tycker.

Ni kanske undrar hur det går med brudklänningen, det kanske jag också undrar innerst inne. Inatt drömde jag nämligen att det var vår bröllopsdags morgon och jag kom på att klänningen var ju inte färdig och jag måste ju köpa tyg till underkjolen, "finns det någon tygaffär som har öppet idag?". Haha, så vill jag helst inte ha det på bröllopsdagen.
Jag har testsytt kjolen i ett fult gammalt tyg. Den verkar funka så som jag tänkte, hellång och med lite ballongeffekt nedtill. Eller alltså en underkjol som är fastsydd i ytterkjolen i nederkant och drar upp den lite så att den bli lite rund och bullig. Om ni fattar...

19 kommentarer:

LumLum sa...

Vilket härligt tyg du använt till väskan!

Mimmi sa...

Den bloggen är nu inlagd under min flik med foto-bloggar :-D

Vad jag tycker kommenterar jag inte här ;-)

Krumelur sa...

Åhhh... vilken fin väska... och snyggt tyg!! :)

OttoPippi sa...

Vilken fin väska - jag skulle nästan kunna döda för tyget :-) :-)

Och nog är du lite synördig allt... men det är bara charmigt har jag bestämt :-)

Självklart måste man kolla in på Jonas blogg! Ska bli! Vad gullig han är som ger dig tulpaner!!

Usch vilken bröllopsklänningsmardröm du haft :-) Fast modellen låter superfin med ballongeffekten! Så spännande!!!

makiato sa...

Jättefin väska i ett väldigt snyggt tyg. Tycker modellen ser bra ut!

Hello sa...

OMG vilket underbart ljuvligt tyg!

Med all säkerhet kommer mardrömmen inte att slå in, men det är väl bra att bearbeta de värsta farhågorna i drömmen, så behöver man inte lägga energi på det på dagarna ;) Ballongkjol låter underbart fint!

florin sa...

Läckert tyg på snygg väska!

Stina sa...

Superhärlig väska! Jag har en kjol som är lite bullig nertill, ballongig, den är underkjolen i trikå, som troligvis är utsträckt och sen ihopsydd, blir ett jätefint fall! Nu är ju den kort.. Men ialla fall =)
//Stina Lika Unika

fnurr sa...

snygg väska, modellen var ju jättefin. tycker det var snyggt när den är rätt smal. tyget inte fy skam heller!

h. sa...

Jorå visst fattar de flesta synördar här, i alla fall jag. Ang klänningen fattar i alla fall jag det också.. / Hanna

Anonym sa...

Kolla in http://www.berthaseko.com. Här hittar du bland annat snygga kläder i lin, bambu och ekologisk bomull. Du kan även köpa fair trade och recykled.

OttoPippi sa...

Ja, det kunde jag ge mig på, att du var vegis :-) :-)! Själv så har jag inte ätit kött på 26 år!! Och det där med att vara aktiv... Tja för tillfället består min aktiva del i att - som sagt - inte äta kött, vara medlem i Djurens rätt och Rovdjurföreningen, delta i en och annan demo, köpa fågelcentralens kalender varje år, vara djungelfadder i WWF, undvika djurtestat etc etc. Tja, du vet. Det man tycker sig hinna göra. Och du då??? :-)

sarah lc sa...

hej synördskompisen min! :-)

ja, vilken härlig väska! vem är det som blir lycklig ägare till den?

kram

vacker i brunt sa...

jag är ingen synörd , vill kanske vara en, men jag gillar ju fina former och färger så jag förstår presic känslan med trådrullen......och en underbar väska...jättefin modell!!!

KattchingShop sa...

supersnygg väska! rolig modell! dessutom är d ju riktigt kul när man får välja å vraka bland knappar... :)

Nakiito sa...

Ja, det där med sytönt känner jag igen. jag kan sitta (i långa stunder) och beundra visaa sömmar. Väskan blev jätefin. Liknar dom jag sytt, men jag funderar också på att sy på knapp eller ngn annan stängning. Blir lättare att sälja dom då har jag märkt.

linnzan sa...

Vad snygg väskan blev! Och vad läckert det blev med knappen.

Retro Elephant sa...

Snygg väskmodell, även trådrullen ;)
Skall bli spännande att få se klänningen, ballongkjol lät fint!

//Lina

Ulrika sa...

Otroligt snygg väskmodell! Får genast lust att sy! Vilken rolig och inspirerande blogg!