måndag 22 april 2019

Ljuvlig påsk

Vilket påsklov vi har haft! Jag har varit ledig 1,5 vecka och det har varit alldeles underbart. Jag älskar påsken, nästan lika mycket som julen. Den är ju ungefär som julen tänker jag, fast gul, blommig och varm. Hur fint är inte det liksom?






































Som vi har påskpysslat, på dagis, på museets mysiga påskstök och så en massa hemma. Jag har verkligen tre små pysselälskande barn och tur det för det krävs ju en del jox för att fylla detta jättepåskris :).


























Skärtorsdagen var en härlig dag, först på Fredriksdal med påskfest och aktiviteter som färga, picka, rulla ägg, kvastrace, sång, musik, kloka gumman, mm. Sen besök hos djuren med söta killingar och kalvar och slutligen glass i solens sken.


























På eftermiddagen gick dessa tre små gummor (världens sötaste om ni frågar mig) och önskade glad påsk och delade ut små kort till grannarna i huset. Fint. Fina grannar har vi. Och fina påskgummor.


























På påskafton hade förstås påskharen varit här och lilla gänget satte fart tillsammans på jakt efter äggen med hjälp av bilder som de löste galant tillsammans. Vid lunch kom farmor och stannade hela dagen. Alltid fint att ha henne här.

Vi har haft ljuvliga kolonidagar och dagar i vitsippsskog och på lekplatser. Sommarvärmen är ju helt underbar (absolut inte oproblematisk, men ingenting blir ju bättre av att man inte njuter av det som är härligt). Idag avslutade vi detta finfina påsklov med påsklunch, äggjakt och äggmålning ute i solen hos mormor och morfar.

Så tacksam för dessa fina dagar med min älskade familj. Också mycket tacksam för responsen på mitt förra inlägg. Det värmer att ni finns kvar, tack! ♥

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att du tycker om påsken, du som gillar gult...
Vilka söta påskkärringar ni har! Roligt att få besök av dom och så stora pojkarna har blivit!
Kul att höra av dig igen! /Annika F

Helga sa...

Oj vad stora dina barn blivit! Vi missade helt påskfirandet på Fredriksdal tyvärr men hann med 2 besök hos svärföräldrarna. De har trädgård vilket passade ypperligt för att rasta stora barnet som hade vattkoppor... phew!

Eva Helen sa...

Hej Solveig!

Vilka underbara små påskkärringar! Vi har också haft en härlig påsk med barn och vårt barnbarn, Alma två och ett halvt.
Kram

Eva Helen

Image Masking Service sa...

Nice post. Thanks for sharing your great information with us..