onsdag 25 januari 2017

Mästervirkarna och Lykke Långstrump

Jag är ju ingen stickare eller virkare själv och är så imponerad av andras virkverk. När Lykke fyllde år kom supersnälla grannen Jenny med en hel påse full av kakor och frukt och av min storasyster fick hon ett fat med läckerbitar (och lärde sig också ett nytt, roligt ord: Ambrosiakaka!).





















När jag ändå visar min storasysters verk måste jag ju passa på att visa årets snyggaste julkort. Mostern har pysslat ihop ett luciatåg med alla Lykkes favoriter, jag blev alldeles rörd.






































Även av oss blev det hemmagjorda presenter (bäst att passa på innan hon önskar sig ny mobil och annat mer svårpysslat). Pippi är storfavorit nu, så jag sydde pippikläder (med köpeperuk).






































Jag trodde inte strumporna skulle bli så poppis eftersom de är sydda, dvs har en kanske lite obekväm söm på sidan (en ganska vanlig kommentar här är ett förtvivlat "Åh, bompan tokig!" när den har korvat sig eller glidit ner), men det är faktiskt dem hon har använt mest. Blev själv lite nöjd med halkskyddstexten.






































Har jag sagt att jag älskar den här lilla ungen? Kan ha nämnt det nån gång kanske...






































Fölsefrukost! Men vad hänger på stolen? Jo, jag tyckte hon skulle ha en egen kamera också och har sneglat lite på alla fina träkameror som finns att köpa. Slutade med att jag gjorde en egen förstås.






































Blev även en till lilla Iris som också har en flitigt fotograferande pappa.

3 kommentarer:

Helga sa...

Så mycket fint!

Tove sa...

Vilka superfina presenter! Vad söt hon är!

Tove sa...

Vilka superfina presenter! Vad söt hon är!