söndag 3 januari 2016

2015

Äntligen! Inte ett jobbigt år som har gått utan det bästa året hittills i mitt liv. Jag är så tacksam över hur mitt liv är just nu. För att inte sprida falska förhoppningar om att man ska vandra på rosor så fort man får en bebis eller överhuvudtaget något man drömt om så vill jag säga att naturligtvis finns det prövningar och trötthet även i vår vardag men det ingår ju liksom i paketet. Jag är vansinnigt tacksam för hela paketet.

Januari:

Året började med boande, väntan och en trött, tung, värkande kropp och så, den 22 januari föddes vår dotter, vår älskling, vår skatt, vårt hjärta, vår lilla Lykke, vår stora lycka. Hon var det vackraste vi någonsin sett och våra liv skulle aldrig mer bli som förr.Februari:

Vi fortsatte leva i den underbara lilla bebisbubblan där det bara fanns vi tre och så släkt och vänner som ramlade in då och då, hälsade på underverket, bjöd på fika och kom med presenter. Ungefär så såg den där tiden ut, tiden som på ett sätt känns som en evighet.
Efter ett par veckor gav vi oss ut på Lykkes första tågresa som gick hem till hennes mormor och morfar i Helsingborg och i slutet av månaden var vi på en fantastisk barnretroloppis och köpte en dockvagn med mera.Mars:

I mars var det vårigt och vi fick äntligen visa kolonin för vår lilla vän, härligt! Vi firade min och mammas födelsedag och Lykke var på maskeradkalas i huset.


April:

Den 2 april var jag ifrån Lykke för första gången. Om jag var ute och festade? Eh nej, jag var hos tandläkaren i 30 minuter och Lykke sov gott i vagnen tillsammans med sin mormor och moster. Jag var helt svettig. Hade nog inte kunnat föreställa mig vilken pärs det var att vara ifrån sin bebis i början. Samma dag föddes finaste lilla Iris. Vi träffade hennes mamma första gången när hon gjorde ett reportage om oss förra hösten och nu är hela familjen nära och kära vänner som vi träffar ofta. Lykke och jag gick också på babymassage på bvc varje vecka. Bvc här i Landskrona är fantastiska tycker jag, alltid fint att komma dit, på öppen förskola, babycafé och fina högtidsfester. Tillsammans med moster Kerstin var vi också på picknick bland vitsipporna i Jordbodalen och med farmorn på en fin utflykt till bl. a. Sireköpinge och Flinkmans café.


Maj:

I maj var vi på en härligt solig picknick i Glumslövs backar med min familj, jag och Jonas firade bröllopsdag med en spa-behandling (andra barnvaktstillfället, nästan två timmar!) och jag fick fira mitt livs första mors dag.Juni:

I juni firades det midsommar, först med bvc-gänget och sen i Bökebäck med familjen och vännerna. Familjerna vi firar med har tre respektive fyra barn och det var helt underbart att vi äntligen hade vårt lilla barn med oss.


Juli:

Lykke övernattade i kolonin för första gången, Jonas gick på semester som övergick i föräldraledighet i augusti medan jag gjorde tvärtom vilket betydde två härliga månader tillsammans hela familjen. I juli hade vi också en väldigt fin och tårfylld välkommen-till-världen-fest för Lykke.
Augusti:

Augusti var fullspäckad av fina sommarupplevelser. Vi gjorde en liten semestertur, först besök på Ystad djurpark med farmorn och sen fortsatte vår lilla familj till Simrishamn, sov en natt på hotell och gick på loppis. Vi firade Lykkes farmors födelsedag med god middag på Ängavallen, var en härlig dag på Ven med goda vänner, var på Bakken med andra fina vänner, var på bröllop, tumlarsafari och på lägerhelg med huset.September:

Nu började jag jobba. Det kändes lite jobbigt att vara borta från min lilla älskling men väldigt underbart att se hur Lykke och Jonas också fick en ännu närmre relation än tidigare. Några dagar ensamma så var vi plötsligt två likvärdiga föräldrar, kändes väldigt bra. Vi var även på flyktingmanifestation och Lykke gjorde sin första "långa" resa, vi tog tåget till våra kära vänner som flyttat till Stockholm. Där gick vi bl.a en sväng i urskogen i Tyresta nationalpark.


Oktober: 

I oktober rullade hösten på, vi lekte bland löven, jag jobbade mina behagliga tre dagar per vecka, sydde lite höstkläder till Lykke och avslutade mitt roliga byte med Maria.
November:

I november firade vi Jonas första Fars dag, min systers födelsedag, avslutade kolonisäsongen och så var vi på Palestina-brunch hos mina föräldrar som just kommit hem från sin resa. 

December:

Årets sista månad var full av firanden, Jonas födelsedag, min pappas 70-årsdag, lucia och julfest på bvc, sen julfiranden med familjerna och slutligen en väldigt fin nyårsafton hos goda vänner. Lykke vaknade vid halv elva på kvällen och var uppe över tolvslaget och vi stod tillsammans på vännernas balkong med utsikt över hustaken och beundrade raketerna tillsammans. Hurra för ett fantastiskt år och önskningar om ett riktigt gott nytt till er alla!


4 kommentarer:

bente sa...

Hej härligt att läsa. Som jag har sagt många gånger innan så har Lykke dom bästa föräldrar ett barn kan få. Kram bente

AvMeg sa...

Så koselige bilder. Jeg er så fan av de kule vognene dere har - en stor og liten gul vogn. Så søte. Godt nytt år :)

Anonym sa...

Vilket härligt år ni har haft!
Så fina bilder också :-)
Strax innan jul tror jag att jag såg din man i Malmö skjutandes den gula, vackra vagnen. (Den är ju ännu snyggare i verkligheten) Så tänkte jag på er och er stora lycka! Jag blir alltid så glad av att läsa på din blogg om hur fint ni har det och om de vackra kläderna du syr.
God fortsättning på det nya året och hoppas det blir lika bra!

Ulrika sa...

Vilket fint år! Önskar dig en fin start på 2016!