lördag 18 juli 2015

Frågestund och baddräktsförsäljning

Jag känner att jag lite har kört fast i mitt bloggande. Jag njuter i fulla drag av allt vad sommaren och föräldraledigheten ger. Vi har just avnjutit vår första av sju gemensamma lediga veckor hela familjen och det är helt underbart. Bloggen känns ganska vilande och så får det förstås vara ett tag, det gör ju inget. Tänkte ändå höra om ni vill hjälpa mig med lite inspiration? Vad vill ni läsa om? Något ni funderar över? Kring ivf, barnlängtan, att äntligen få barn, loppisar, odlingar, sömnad eller precis vad som helst.

Först bloggade jag ju om kläderna jag syr och sen blev det mycket barnlängtan och nu vet jag liksom inte riktigt var jag ska landa bloggmässigt. Att läsa inlägg efter inlägg om lyckliga dagar med vår älskade lilla bebis kanske inte är så intressant. Speciellt inte eftersom jag vet att många hittade hit under barnlängtanstiden och nu sitter i samma sits som vi gjorde då. Dessutom visar jag ju knappt några bilder på Lykke och det gör förstås inte det hela intressantare...
Förresten, när jag bloggade om baddräkten som jag hittade på loppis i våras var det någon som ville köpa den "för en enormt hög summa", hehe. Baddräkten sitter inte direkt som en smäck på mig så hör av dig, du som kommenterade eller någon annan som vill köpa den, för den förtjänar att få se stranden och inte bara min garderob. Säljes till högstbjudande.

9 kommentarer:

Thelma och jag sa...

Jag gillade sömnaden o loppisarna o odlandet. Har inga egna barn så sida upp o sida ner med bara bebis blir lite tradigt i mina ögon :). Men det där bestämmer du ju själv - de e ju din blogg :) /pia

Anonym sa...

Hej!

Jag upptäckte din blogg för något år sedan då jag letade efter inspiration till att börja sy och jag har varit en återkommande besökare sedan dess. Kombinationen av text, färg, hantverk, barn, växter, inredning och underbara bilder är så energigivande, inspirerande och trevligt att jag ofta tittar om det har kommit ett nytt inlägg!
Du har verkligen en egen stil bland alla tusen bloggar så jag hoppas du fortsätter att blogga om allt som ger dig glädje.

Trevlig sommar!
Rosa

Klockarbarn sa...

Jag hittade till din blogg pga av sömnaden. Det är rätt många år sen nu inser jag....
Hursom helst så håller jag med både "Thelma och jag + anonym". En blandning av saker är trevligt. Du har så fina inlägg om allt du väljer att skriva och visa. Jag stannar kvar hos dig oavsett men ser gärna sömnad, trädgård och övrigt pysslande Gillar ändå starkt att du också vågar stå upp för det du tror på och väljer att skriva om det. Jag har gillat blandningen helt enkelt.
Hoppas ni kan njuta lite mer av sommaren innan den ger sig av igen.

Birgit sa...

Hittad din blogg med anledning av sömnad vilket jag gärna läser mer om. Sedan är det fint med loppis och kolonin och alla vackra bilder......
Gillar att du låter Lykke vara lita anonym och inte lägger ut en massa bilder på henne. Hon kan ju inte själv bestämma om hon vill vara med.
Njut av sommaren och allt som den ger !

Saras pyssel sa...

Jag skulle gärna läsa mer om ert fixande i kolonilotten - vad odlar ni? Hur odlar ni? Hur gör ni med jord, vattning & gödning för att hålla det så miljövänligt som möjligt? Har ni någon trädgårdskompost & hur jobbar ni med den i så fall?

Anonym sa...

Hej Solig! Har följt dig i flera år. Hittade bloggen när jag letade härliga tyger för inspiration till att sy barnkläder. Gillar din/er stil SÅ mycket. När jag går på loppisar och ser 70-tals inspirerade tyger och prylar så kan jag tänka att: "Åh, detta är en typiskt sak för Fröken Solig!" Och hade jag bott närmare så hade jag köpt prylar till dig, bara för att jag är sån. Älskar att göra andra glada och lyckliga! Men, vad roligt att du frågar vad vi följare vill läsa om i bloggen. Jag har funderat färdigt nu och jag vill absolut att du fortsätter visar dina loppisfynd och gärna "före och efter-bilder" om det är något du renoverar eller klä om eller så. Och sen gärna var prylen får sin plats i hemmet eller på kolonin och hur den används. Jag älskar ju dina barnkläder, både egensydda och fyndade/ärvda. Bebiskläderna ni fick till Lykke var ju helt underbara. (Dem ni hade när ni var små!) Jag skulle gärna vilja kika in i din och Lykkes garderob. Och om det inte känns för privat så skulle det vara så kul att få se mer av ert hem (heminredning), både hemma och på kolonin. Jo, jag vet en sak till jag skulle vilja se. Den GULA fina barnvagnen! Det skulle vara roligt att få en beskrivning på hur du klädde om den och lite mer bilder på fina detaljer. Både på insidan och utsidan... Vill helt enkelt att du bildbombar med härliga och färgglada bilder. Det gör ju inget om du, mannen eller lilla Lykke eller någon annan mänsklig varelse syns på bilderna. Ha en fortsatt härlig sommar! Kram Charlotte

Harefrøken sa...

Jeg fant også bloggen din på grunn av søminnleggene. Det at den utviklet seg til å handle om andre og dypere ting gjorde den enda mer interessant. Bildene dine/deres om det er av kolonien, stoffer, farger eller annet er en fryd for øyet og tankene du har om hvilken utvikling verden tar både med tanke på verdier i forhold til hverandre og forbruk synes jeg absolutt er inspirerende å lese om iblant. Ellers synes jeg stilen din er fantastisk og en bestefartrøye jeg kjøpte av deg for et par-tre år siden er en av mine favoritter og har inspirert meg til å prøve å sy litt til meg selv. Håper du fortsetter å skrive om det som engasjerer deg uansett om det måtte variere, så skal jeg fortsette å lese:) riktig god sommer og nyt tiden der du er, det gjør du klokt i😊

Anonym sa...

Asch, skriv när du känner för det och om vad du vill tänker jag. Och Jonas som tar sådana FANTASTISKA bilder, bara de är ju en inspiration i sig själv :)

Hoppas att ni får en fin sommar, här uppe i Dalarna slåss vi med mördarknott och flummar runt på kantarelljakt

/Kicki & Elliot på vift

Ebba sa...

Hej!
Skulle gärna vilja läsa mer om odling och kolonin. Mycket bilder uppskattas. Gör ni annorlunda i kolonin nu när ni har en liten? Behöver ni prioritera bort vissa saker? Väntar själv en IVF-bebis i slutet av feb -16 och funderar på hur vi ska tänka kring vår koloni bästa säsong.