söndag 15 mars 2015

Lykke nyckelpiga och småhumlorna

Igår var det djurkalas för barnen i huset där vi bor. Vissa kanske tycker det är lite taskigt att klä ut och gulla till en liten spädis som inte har något att säga till om, men jag kunde inte motstå att gå ner en liten sväng med världens sötaste lilla nyckelpiga. Hon sov gott genom ansiktsmålning (alltså det utsatte jag henne inte för, där går min gräns!) och muffinspyntande, så hon led i alla fall inte av det. Och ruskigt gulligt var det!
Jag bestämde ett par timmar innan kalaset började att vi skulle gå dit så det blev en rätt snabbsydd liten dräkt, men jag blev väldigt nöjd ändå.


Tyckte jag fick till en enkel men ändå fin lösning, en liten mössa med känselspröt och vingar fästa i nacken och så fick hon ha bruna strumpbyxor och brun body till det. Hade väl passat ännu bättre med svart, men vi hade varken tyg eller kläder i svart så brunt fick det bli. Lite svart textilfärg fanns det i alla fall som räckte till prickarna.


Innan vi gick ifrån festen hann hon vakna och sitta nöjd och glad i en liten fjärils knä så hon hade nog ett fint första maskeradkalas. Det är väldigt gulliga barn som bor här i huset, en liten treårig pojke sa första gången han såg henne: "Va fin hon e, jag tycker om hon.". Sötnosen.

Och så humlorna då. Jag sydde en liten barnvagnsmobil till lillskrutten också.


En liten blomma och min väldigt fria tolkning av humlor.


Gillar de tjocka, klumpiga humlorna i kontrast mot den skira tyllen. Och Lykke tycker om att ligga och titta på dem innan hon somnar i sin solvagn.

7 kommentarer:

Jo sa...

Vilken underbar liten dräkt! Jag tycker att det är helt okej att "styra ut" henne så, det är ju inte så att ni klär ut henne till Onda dockan eller så, utan bara en söt nyckelpiga. Jag har svårt att förstå den som ev tycker att det vore fel. Vi kommer (och bör) bestämma många saker över vår barns huvud och beslut som detta är inget att fundera över, tycker jag 😊. Sött blev det iaf!

Titti sa...

Gud så gulligt! Underbar dräkt!

Lilla Anka sa...

Vilken söt liten nyckekpigedräkt!
Fint också med "lykke-klöver" i vagnen! :)

Berit sa...

Så fin hon blev och vilken fin dräkt hon är lyckligt lottad med en mamma som kan sy så fina saker. Härligt att se er njuta av ert lilla lyckoknyte <3

Tyg och otyg sa...

Jättesött! En annan fördel med den dräkten är ju att den kanske går att återanvända någon mer gång, mössan kanske tar lite längre tid att växa ur än andra kläder.

Fangoria sa...

Men gusis så bedårande, var bland det sötaste jag sett!!

Annan sa...

Fantastiskt! :) Man blir glad av små bebisnyckelpigor och barnvagnshumlor.