fredag 12 september 2014

#ImittSverige

På söndag är det val. Jag drömmer om ett tryggare samhälle, inte genom fler poliser, starkare militär och hårdare kontroll utan genom att vi hjälps åt, tar hand om varandra, erbjuder hjälp åt svaga och utsatta. Genom en sjukvård som fungerar, minskade klyftor i samhället och att vi delar på jobben som finns.

Jag drömmer om ett samhälle där miljöfrågor tas på allvar, där man inser att om vi inte gör något radikalt åt klimatet nu, så finns det kanske inget sen, där vi förstår att vi inte kan producera och konsumera som vi gör, att vi måste ställa om, tänka om, ta hand om den enda värld vi har.

En annan värld är möjlig, en lite varmare, lite mänskligare, låt oss rösta för ett litet steg åt det hållet på söndag!

Och läs gärna Emmas och Underbaraclaras fina texter om hur de vill att vårt land ska se ut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den dagen alla dessa argsinta rasister själva behöver hjälp av någon, då trillar kanske polletten ner. Jag läste just om en syriansk läkare som är specialist på ärftliga sjukdomar. Han har kommit hit som flykting och vill börja jobba så snart som möjligt. Det är ju bara att tacka och ta emot, ja VÄLKOMMEN hit kära du och måtte all din kunskap hjälpa oss allihop!

Vi har tagit med E och vårt extrabarn till vallokalen i dag för att visa hur det går till och varför det är så viktigt att verkligen använda sin möjlighet att påverka. Hoppas att de båda kommer att komma ihåg det här valet som historiskt för att så många vuxna sa nej tack till rasism. Bästa hälsningar från Dalby/Kicki

Solveig Lövendahl sa...

Tack för din kommentar Kicki! Jag önskar också att det blivit så och inte tvärtom som det blev. Jag är som så många andra väldigt glad över en ny regering, men väldigt ledsen över att 13% av de vuxna i det här landet säger ja tack till rasism. :(