torsdag 12 juni 2014

En dröm?

Jag känner mig fortfarande lite osäker på om jag drömmer, men jag tycker det verkar som om jag är vaken. Allt såg bra ut.

 Allt såg bra ut.

Hjärtat slår och den lilla är precis så stor som den borde vara. Enligt läkaren och sköterskan är det nu 95% chans att det blir ett barn (Tänk om man bara kunde tro på det, tänk om man inte googlade så mycket...) och att se att hjärtat slår och allt ser bra ut i v 8 ska vara lika "säkert" som att passera v 12, vilket förstås inte är säkert, det finns ju inget som är säkert, men chanserna är betydligt större än vi varit med om tidigare. Den underbara sköterskan grät, Jonas grät, jag grät så jag knappt kunde prata. Tänk om vi äntligen ska få vårt barn!

Tro mig, jag är väl medveten om att allt kan hända och jag vet så många som förlorat sina barn långt efter v 12, men det hjälper mig inte att tänka på det nu. Om det går dåligt så beror det inte på att jag har varit glad, hoppats för mycket, trott för mycket. Eller för lite för den delen. Jag är glad nu, väldigt glad. Till alla er som kämpar och längtar och tar emot andras gravidbesked med blandade känslor vill jag bara skicka massor av kärlek och kraft och önskningar om att ni ska få bli lika glada som vi är nu. Och så hoppas jag innerligt att vi ska få fortsätta vara så här glada.

Hoppas, hoppas, hoppas!

56 kommentarer:

Ccecilia sa...

Åååhh vad härligt att höra!!!! Sååå glad jag blir för er skull!! Jag har tittat in på bloggen flera ggr sen igår och hoppats att det var något roligt du behövde smälta och inte något trist. Åh vad glad jag blir, stort grattis till er största graviditet, hoppas det känns okej att säga så!

Anonym sa...

Underbart att höra!!!

Anonym sa...

Så himla kul och läsa. Vi har nyss efter 5 egna missfall och nu en surrogatmamma fått ett missfall på ruta ett igen.

Tyg och otyg sa...

Åh, vilket härligt besked! Grattis, grattis!

Anna sa...

Det är nog många som fäller små glädjetårar med er! Underbart!

Annette Mandala Art Berntson sa...

Underbart <3!! Vi gläder oss med er!

Anonym sa...

Jippie!!! :-D Har kollat flera gånger idag om du hade uppdaterat! Guuuud ändå vad glad jag blir! Känner inte dig personligen men det skiter jag i. Åååå så underbart!!! Stort grattis! ERIKA

Sandra i norr sa...

Fortsätt njuta och må bra! Hoppas du får må bra, eller kanske lite så där lagom illamående kanske är att önska förresten. Är ju liksom ett "sundhetstecken" GRATTIS till de goda beskeden och det pickande hjärtat.

Anonym sa...

så himla roligt att läsa. Grattis till er båda. Kram från en som läst din blogg till och från och som varit med och hållit tummarna.
Det ÄR er tur!

Fiff sa...

JA! Hurra! Har tänkt på dig idag, o tittat extra efter ett inlägg :-)
Jag fick också se ett hjärta slå på ultraljud i vecka 8, helt overkligt fantastiskt! Jag har en känsla av att det här kommer att gå bra, och jag hoppas verkligen att jag har rätt!
Du är fantastisk som delar med dig <3

Sofia sa...

Solveig! Jonas! Lilla livet! Hej på dig! Hjärtat bankar och slår, din närvaro är här! Hela min värld stannade upp när jag läste dessa underbara rader! Jag blev så mäkta glad. Och nu är vi många som håller de där tummarna för att det ska få fortsätta så! Jag hade en sådan oerhört stark känsla om att det faktiskt skulle gå bra den här gången, och blev så orolig när ingen uppdatering kom sådär på direkten. Liksom många andra har jag kollat bloggen ofta sedan igår. Och nu, vilka glädjetårar! Det känns så fint att känna så här inför er som jag inte känner. Men ni har verkligen lagt er på minnet och jag har aldrig slutat tänkt på er då det verkligen har känts som att ni kommer att nå erat mål. Njut nu och även om det säkert känns såväl overkligt som för bra för att vara sant så måste ni få leva här och nu! Åh! Mängder med grattis! Min son har din fina elefant i sitt rum och nu när jag tittar på den blir jag sådär extra glad och varm i hjärtat. Jag ska krama den ofta och tänka på lilla livet och be om att den fortsätter att sköta sig i sju månader till innan ni får träffa den! Varma kramar till er!

Anonym sa...

Fantastiskt skönt att läsa! Och för lite mer än tio år sedan satt jag med en suddig ultraljudsbild på Elliots pickande hjärta i v.7+4. Jag hade haft blödningar och var så rädd, ända tills det där lilla, lilla pickande hjärtat syntes på skärmen. Vilken känsla, så glad att du också får uppleva den många kramar från Dalby/Kicki

kuriåsa sa...

Åh jag har också tittat in hit flera gånger i dag och hoppats! Så härligt att höra, grattis! Och tack för att du delar med dig!

Viktoria sa...

Ååååh, så himla glad jag blir för er! Det är så magiskt att få vänta barn ♡

Metamorphosis sa...

Fantastiskt! Så glad för er skull! :)

Jenny R sa...

Åh, ett riskorn med tickande hjärta! Minns mina egna glädjetårar efter såå lång väntan, oro och bakslag. Idag har jag två små barn. Är så glad för er skull!

Anonym sa...

Yes!!!

Saras pyssel sa...

Stort stort grattis!!! Så glad jag blir för er skull! Hoppas allt går vägen de närmaste sju månaderna!! Kram!

Maria sa...

Och jag gråter också här på morgontåget på väg till jobbet :-) Så underbart att läsa, tänk att man kan bli så glad för någon som man inte känner. Har också kollat bloggen många många gånger senaste dygnen. Stort tack för att ni delar med er och berör, och lycka till!!

yvas sa...

Är så otroligt glad för din skull. Har försökt skick massor av energi på mitt eget sätt senaste veckorna så nu tåras ögonen. All lycka till er.

Camilla sa...

Grattis till denna milstolpe! Ta ett delmål i taget och försök glädjas åt de små kliven framåt. Kramen

SiriR sa...

Åh, så glad jeg ble for dere! Hvilken lykkelig stund, fantastisk øyeblikk å se et lite hjerte slå. Nyt at du er gravid, nyt gleden og nyt hverandre:)
Klem Siri

I sa...

Hej Solveig, jag känner inte dig men har de senaste månaderna börjat läsa din blogg. Du skriver så fint om ditt liv och er längtan efter barn. Blev så oerhört glad och rörd av att läsa detta. Jag önskar er alla lycka till!

erika sa...

Åhh, vad härligt att höra! Jag gläds med er. Har gått in på bloggen 100 ggr/dag i väntan på en sådan här uppdatering.

madebyhanna.se sa...

Underbart att höra! Är så glad för er skull <3

madebyhanna.se sa...

Underbart att höra! Är så glad för er skull <3

Titti sa...

Så roligt att höra att det gått bra så här långt! Fortsätter att hålla mina tummar!

Unknown sa...

Åhh vad glad jag blir! Blev lite orolig när det inte kom något inlägg igår och i förrgår och trodde det betydde dåliga nyheter. Fantastiskt! Håller tummarna!

Anonym sa...

Blir så himla glad!!! Hurra, det var underbara nyheter!
/Indienmamman

Elin B sa...

Det är ju så härligt så benen blir alldeles knottriga här i sommarsolen. Vilken glädje!! Jag hoppas innerligt att det ska fortsätta gå bra. Stort grattis!!

Anonym sa...

Jag blir så glad för er.
Önskar er all lycka.

Annan sa...

Åh! Jag rös när jag läste detta. Grattis och var glad! Du har så bra inställning det du skriver nu och även förut att man inte förlorar något på att vara glad när man kan (istället för att oroa sig) inte alltid så lätt. Men jag tänker ofta på det och försöker lära mig!
Kram och fortsatt hållen tumme från mig.
/Annan

Annan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

Åh jag sitter här med glädjetårar! Så fint! Att få vänta barn är något av det vackraste som finns. Önskar er all lycka!

Anonym sa...

Så underbart! Så glad jag blir för er skull. All lycka å tankar till er. Kram

Tuvilda sa...

Så fint och så skönt att höra! :)

Anonym sa...

Så lycklig jag blir när jag läser detta. Jag känner inte dig men hittade din blogg för flera år sedan när jag själv tog upp mitt syande. Insåg sedan att du var gift med Jonas som jag gick i samma gymnasiklass med! Önskar er allt lycka till!! / Anna S

Alexandra sa...

Fantastiskt! Du är gravid! Njut!

Anonym sa...

Hej!
Känner dig inte men har under lång tid tittat in på din blogg. Hamnade här via en syblogg, har glömt vilken. Du skriver väldigt välformulerat och bilderna är fantastiska. Vill bara säga grattis från Lund.

Anne sa...

Åh, grattis! Du känner inte mig. Jag känner inte dig. Men jag har följt din blogg i snart 7 år (!!) så det känns som att jag känner dig lite. Du fick ett tyg av mig en gång och i retur fick jag fin mössa till min dotter och en blom-skallra. Har tagit bort alla andra sy-bloggar som jag följde då, men kan liksom inte ta bort din blogg.. Trots er stora sorg så är din blogg så positiv, glad och färgglad! Jag hållit mina tummar åt er bra länge nu och blev helt tårögd när jag läste detta inlägg! Jag fortsätter att hålla mina tummar för er. Och för oss. Har försökt få ett syskon till vår 6,5-åriga dotter i flera år, men det går inte så bra..
Hur som helst så ville jag bara, för en gångs skull, kommentera och säga GRATTIS från hela mitt hjärta!

Anonym sa...

Åh, grattis! Håller tummar och tår för det lilla hjärtat. All kärlek / Olivia

Anonym sa...

Å så härligt att läsa! Många är vi som håller alla tummar, all kärlek och lycka till!

Ebba sa...

Grattis!
Började läsa din blogg för några år sedan då jag också är intresserad av sömnad och gillar det du syr. Under tiden jag följt din blogg har jag "hamnat" i gruppen som du skriver om i slutet av ditt inlägg, de som längtar efter barn. Men jag fick läsa om er nyhet känner jag bara glädje.

Linda sa...

Ååh! *glädjetårar* Underbart!

Harefrøken sa...

Har holdt pusten hver gang jeg har ventet på at nettet skulle laste ned bloggen din i det siste. ENDELIG! Tenk en så heldig liten baby det vil kunne bli:) er sikker på at dere blir fantastiske foreldre! Fortsetter å krysse fingrene for at dere kommer i mål denne gangen:)

Anonym sa...

Underbart, stort stort grattis! Jag önskar er lycka till framöver och håller mina tummar stenhårt för att allt ska gå vägen!

Stora kramar från mig

Ulrika sa...

Jaaaa! Blir helt tårögd jag med! Det ÄR er tur nu!

Anonym sa...

Jag hoppas för er också! /Annika

Ingrid sa...

Så fantastiskt underbart att höra! Ni gör helt rätt i att vara glada och förväntansfulla - hurra för er!!!

Linnéa sa...

Vad glad jag blev för er skull när jag läste ditt inlägg! Äntligen är det er tur att vänta och njuta av ett litet underverk!

Emelie sa...

Helt underbart!

Anonym sa...

Å här sitter en till främling med tårar i ögonen...stort grattis!

/Spökläsaren

annas alster sa...

Jag har försökt kommentera här flera gånger men misslyckats, så nu försöker jag igen. För jag är så himla glad för er skull!!! Jag tänkte massor på er och väntade ivrigt på en uppdatering och - JA! Ett litet liv i dig, det är fantastiskt. Kram!!!

Anonym sa...

Stor kram till dig! Har följt dig länge... men aldrig kommenterat. Njut och glädjs varje minut. Det mår både du och det lilla livet bra av.
Från en som kämpat i 10 år men som fortfarande inte tappat hoppet :-)

Jo sa...

Men åh, detta var den mest fantastiska nyhet jag kunde få!!! STORT grattis till er båda två!
Jag blir verkligen så himla glad när jag läser detta för jag minns ju själv hur himla jobbigt allt var, väntan. längtan, oron. Men nu är ni här och har tagit ett gigantiskt kliv!
Visst kan det hända saker, men de händer absolut inte för att du längtar, njuter, glädjs över graviditeten eller för att du köper bebisplagg. I så fall hade jag haft fler barn än jag har eftersom jag har testat alla varianter! ;)

Vår lilla Ullhare fyllde ett igår och nu när jag satt och skrev ett inlägg på bloggen kom jag att tänka på vilken enorm lycka det är att ha fått honom och hur lång resan dit var. Och så tänkte jag på dig och gick in här och fick världens bästa nyhet! :D

Stor grattiskram och mys nu med magen, det är ni värda!
All kärlek till er! <3

Solveig Lövendahl sa...

Anonym 22.58, jag är så hemskt ledsen för din skull. Skickar massor av varma tankar och lyckönskningar. Skulle du vilja prata/skriva så skicka ett mail. Stor kram!

Anne och Ebba, håller tummarna och önskar för er också.

Anonym 21.32, det var tappert kämpat, håller alla tummar för att ni ska få det ni önskar.

Alla ni andra, stort, stort tack! Det känns helt fantastiskt att så många hoppas och önskar och till och med gråter med oss. Ni är så fina! ♥