torsdag 26 juni 2014

Sliter sönder själen

Igår kväll kom den. En ny blödning. När jag sen gick på toa och torkade mig kom en blodig klump på pappret. Hematomet skulle vara ca tre gånger en och en halv cm och det stämde ganska bra med klumpen. Men det är ju också ungefär så stort som vårt foster borde vara! Jag satt där med klumpen på pappret i min hand och tänkte "Är det här vårt barn?" Jag tänkte nog inte bara förresten, jag skrek till Jonas genom tårarna. Det kom inget mer blod på kvällen och vi försökte tänka att det nog var hematomet som kommit ut och att allt var bra.

På morgonen rann blodet och hoppet med det. Den totala tröttheten och tomheten kom över mig, jag kände att det nästan inte spelar någon roll hur det går, för jag orkar inte mer i alla fall. Jag orkade inte tro mer, orkade inte hoppas, kände bara uppgivenhet. Vi ringde kliniken så fort de öppnade och fick komma på UL igen och här vill jag ge ännu mer kärlek till Nordic IVF-center, de är helt fantastiska. De finns där hela tiden, lugnar och stöttar, men förstår att deras lugnande ord inte spelar någon roll utan låter oss alltid komma dit för en kontroll. På skärmen syntes först ingenting, bara en tom, mörk fläck, men plötsligt dyker det upp en liten krabat som viftar och vinkar ivrigt till sina oroliga föräldrar som för att säga "Här är jag! Allt är bra!"

Jonas grät, sköterskan grät och jag grät mest av alla. Som vanligt. Jag blöder fortfarande lite, hematomet finns kvar och vi får kanske vänja oss vid att den här graviditeten kommer att vara kantad av blödningar. Jag fick tabletter för att stoppa det nu i alla fall. Hoppet har återvänt men hos mig finns rädslan kvar. Och det där om att det inte skulle spela någon roll hur det går stämmer förstås inte. För oss är det ungefär det enda som spelar någon roll.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna och hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Jag känner inte er men blir så berörd av din text.

Anna GL (Ekte heimelaga) sa...

Og nå gråter jeg også!
Tomlene holdes og fingrene krysses så mye for dere!

Emmas dagar sa...

Oh! Vilken bergochdalbana!
Hoppas Hoppas Hoppas! Ta hand om dig!

Maria sa...

Åh, här rinner tårarna också!! Hoppas och längtar med er! Har själv ett växande liv inom mig och det är ett mirakel utöver det man kan förstå. Känner dig inte men finns vid din sida.

bente sa...

uf jobbigt. men jag blev glad när jag läste att fosteret var kvar. hållar tummarna jätte hårt.. kram

Elin B sa...

Åh, vilken pers! Önskar er all ork. Och att tiden ska gå fort...

Anonym sa...

Kära du....❤

Ccecilia sa...

Ojojoj så nervslitande att bara, och så jätteglad jag blir sv att ert foster är kvar! Skickar ork och tankar...

Linda sa...

Andra människors öden berör <3 Tack lilla vinkande bebis! Live long and prosper \\//

Linnea sa...

Vad glad jag blev när jag läste dina sista rader, håller tummarna så hårt jag kan.

finnkids sa...

Oj så jobbigt för er! Så underbart att barnet lever, då finns det hopp! En dag i taget. Kram

Sandra i norr sa...

Oj, oj... Lite för mycket spänning här nu va. Känns som att det räcker med blod och hemskheter. Krama om varandra och försök hitta tillbaka till den härliga känslan av att må "lite lagom bra" och så hoppas jag att tryggheten snart får övertaget om er och att ni slipper den värsta oron. Till er lilla minibebis vill jag hälsa: heja, heja, kämpa på hej och hå! Håll dig kvar och väx dig stor och lite lagom tjock. Du har två föräldrar som väntar på dig! Kram på er.

KarinW sa...

Har liknande bakgrund och det blev en son trots blödningar..... Om och om igen, men kroppen och hjärnan ja hela livet slits i stycken varje gång och den nattsvarta avgrunden öppnar sig...... Vad skönt att ni får komma in och VULa när ni behöver. Varje minut av ovisshet är avskyvärd.

Ulrika sa...

Kära Solveig! Tårarna rinner här också. Jag blev helt iskall och det snurrade till i huvudet. Gud, vilken pers! Men hen är kvar! Ta hand om er! Kramar i massor!

Jenny sa...

Gråter också... Av lättnad för er. Och av igenkänning. Jag började blunda när jag gick på toa för att slippa se ev blödningar. Funkade ibland, ibland inte.

Jenny sa...

Du har ju helt klart en tuff liten rackare i magen! Bådar gott! Tänker på er alla tre.

Tyg och otyg sa...

Men åh, vilken fasa! Vad jag önskar att det bara fick flyta på för er nu!

Ingrid sa...

Å fan vad rädd jag blev när jag läste början. Så nu sitter jag här på jobbet och lipar... Vilken lycka att se den lilla skrutten! Tänker på er mycket och hoppas (och tror) att allt går vägen den här gången. Kram!

SiriR sa...

Og her sitter jeg og gråter ! For deg, for den lille og for alt dere må igjennom. Fantastisk at den lille fortsatt er der inne. Sender deg varme tanker og styrke til å komme gjennom alle prøvene du blir utsatt for. Heia lille babyen:)

Anonym sa...

Jag tror det lilla barnet vet hur välkommet det är och kommer att göra allt för att för att vara kvar hos er. Jag tror och hoppas att det är er tid nu...
Kramar och styrka till dig ✨

TjockeFia sa...

Här sitter jag i lunchrummet med tårfyllda ögon. Först av sorg och sen av glädje och lättnad. Åh, som jag hoppas för er skull!

metamorphosis sa...

Men oj, vilken resa detta lilla barn tar med er på... <3

Önskar er en lugn(are) graviditet här framöver!

K sa...

Tårarna kommer här med. Många kramar

Fiff sa...

Åh, finaste du! Mitt hjärta stannade nästan när jag läste inlägget. Jag tror och hoppas så mycket på er, och jag har en känsla av att det kommer att gå bra. Hoppas så innerligt att den känslan stämmer! Ta hand om er ♥

Annelie sa...

Jag tittar in här lite nu och då för att se hur det går och blir så glad när jag ser att barnet i dig växer och lever! Önskar er all lycka!