torsdag 13 februari 2014

Vårkänslor, finkrukor och 14:e februari

Jag har snöat in lite på krukor den senaste tiden, det har nästan blivit det första jag tittar efter på loppisar.


De senaste veckorna har jag haft lite tur och hittat både en Gabriel (den randiga, från Gabrielverken) och en Gunilla (den rutiga, från Upsala-Ekeby). De är ju inte ovanliga, men det är inte ofta man hittar dem för 15 respektive 35 kr.


Den lilla med bladmönster vet jag inte vad den heter, men jag tycker den är väldigt söt (nån kanske vet?), den lilla gula är vad jag kan förstå en Jenny från Steninge och den enda av mina krukor som har sitt rätta fat. De fina snödropparna har min kära mamma hämtat i Bökebäck och nu blommar de tillsammans med vintergäck, pärlhyacinter och snart minipåskliljor på vår fönsterbräda, härligt!

Och så var det det där med 14:e februari. Alla hjärtans dag, kärlekens dag, dagen då vårt lilla barn var beräknat till om vår senaste graviditet hade gått bra. Det gjorde den ju inte så det är ju bara att glömma, men det är lättare sagt än gjort. Vi har haft så många datum genom åren, som vi drömt om och hoppats på. Det här har varit lite ovanligt svårt att glömma av flera anledningar, dels gick vi längre än vi gjort tidigare den gången och dels följer vi våra kära vänners graviditet som är väldigt nära vår i tid. Det hade ju varit så fantastiskt roligt om vi fick barn ungefär samtidigt och det är så lätt att fastna i hur det kunde varit. Men jag försöker se framåt och jag gläds åt vår nya lilla vän som borde komma snart, en ny liten människa, så spännande och jag ser verkligen fram emot att få lära känna henne.

Och imorgon firar vi kärleken, för där har vi mycket att fira. Önskar er en kärleksfull och fin fredag. ♥

6 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Jag har också hittat Gunillakrukor på loppis för en tia men jag hittar aldrig med tillhörande fat. Jag tittar varje gång men det är inte så ofta man hittar såna fina krukor.
Ser verkligen vårfint ut.
Ha en fin dag.

Solveig Lövendahl sa...

Tack fina klockarbarn!

Titti sa...

Jag älskar också dom där krukorna, har en stor samling, fast jag har inte så mycket krukväxter nuförtiden, men lite vårlökar får det väl snart bli här med.

Alviti sa...

Underbara krukor!

Fiff sa...

Vilken fin samling!

re.do sa...

Vackert vackert vackert! Min käre make sa till mig förra sommaren: Måste man ha flera kartonger med krukor!? Och njaa, kanske? :D