söndag 2 februari 2014

Längtan

Njuta av stunden, fånga dagen och alla årstider har sin charm? Absolut, men vintern är definitivt årstiden med minst charm om ni frågar mig. Kylan letar sig in under alla lager av långkalsonger, raggsockor och tjocktröjor och jag längtar, längtar, längtar efter sol och värme, efter ogräsrensning tillsammans på kolonin till Sommar i P1, cykelutflykter med picknickkorg och ljum bris i håret, salta bad och solvarma klippor, långa korsordsfrukostar uppe på takterassen och sena middagar i solnedgången. Jag längtar efter att gå barfota i trädgårdslandet, se allt som växer: frodiga squashplantor, slingrande ärtor och skira morotsblad och känna dofterna av lavendel, schersmin och rosor, av ringblommor, krasse och kaprifol.


Så länge man vet att det man längtar efter kommer att bli verklighet så är längtan ett ganska trivsamt tillstånd tycker jag. Fint att vänta och drömma och tänka på och förstå hur mycket man uppskattar saker och ting. Kanske lite präktigt sagt, men sant och jag tror att vi i dagens stressade allt-finns-tillgängligt-alltid-samhälle mår bra av lite längtan.

4 kommentarer:

Titti sa...

Instämmer helt, man längtar, och det är bra att få längta ibland. Här skiner solen idag och talgoxarna sjöng i morse!

Fiff sa...

Jag brukar faktiskt se det fina i alla årstider, men nu vid denna tiden börjar det bli tungt... Efter fjärde insjuknandet i familjen på 10 dagar och grådassigt slask ute kan jag också instämma i att sommaren lockar! ;-)

Susanna sa...

Oj vad man längtar efter att ha sett din härliga bilder. Här hördes det fågelkvitter för första gången på länge på morgonen. Det kändes som vår i luften!

Kicki sa...

Å vad fint med alla bilder, vad jag längtar efter våren nu! Och försommaren innan det blir för varmt.
Jag kommer från nordligaste Sverige där det inte finns någon vår, utan bara vårvinter (som dock är helt underbar med soliga dagar, dropp från taken, skoter/skidåkning i fjäll å skog) för sen hux flux kommer sommaren. När jag flyttade ner hit till södra Sverige vart jag så överraskad över våren. Jag hade aldrig upplevt det såhär. Så varje vår blir jag lika överraskad och glad hur fint det kan vara. Jag insuper varje fin dag och njuter till fullo, trots att tio år gått nu. Om vi flyttar upp igen kommer våren vara en av de jag mest kommer att sakna.
Nu blev det en lång text här, men så får det bli denna gång ;)