tisdag 6 augusti 2013

Sommar

Alltså de här sommardagarna! Så varmt och fint och underbart skönt dag efter dag. Idag har jag just sprungit ner till havet en sväng, badat, lagt mig på rygg i vattnet, slappnat av och bara njutit. Jag älskar att ligga så, titta upp på den molnfria himlen och se hela horisonten som en ring omkring sig. Det finns liksom inga problem i hela världen just då, bara himmel och hav, frihet och lycka.

På vägen hem plockade jag med mig lite kronblad av vresrosor, deras ljuvliga doft hör absolut till bilden av sommar och hav för mig. Jag mixade ihop en kroppsskrubb av rosenbladen tillsammans med socker och mandelolja, så kan jag spara lite sommardoft på burk och tvätta mig med när rosorna har vissnat där ute.

Jag använder recept (eller iaf inspireras av dem) från Lisens örtspa som jag tycker är en väldigt fin och inspirerande gammal bok. Socker som peelar och rengör, olja som återfuktar och rosor som doftar, inte svårare än så.

Den är inte så ofta man har svårt att låta bli att äta upp sin duschkräm, väldigt god blir den...

Nä nu vill jag ut i sommaren igen, återkommer med längre inlägg när det blir mer datorväder. Hoppas ni har det fint och njuter av sommaren så länge!

2 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Det låter som att det skulle dofta väldigt gott! Hur hållbar är den? "Konserveras" rosorna lite av sockret och olja, eller är det bråttom att använda upp den? Du får gärna återkomma med omdöme när du testat den, skulle vara intressant att veta.

Solveig Lövendahl sa...

Det står att den ska hålla i 6 månader och förvaras i kylskåp, men jag har haft burken som är på gång i badrummet och det funkar bra. Enligt receptet ska det vara lite kokosfett i också men det hade jag inte hemma så jag skippade det den här gången. Får se hur det funkar utan, tror nog det går bra. Och den doftar ljuvligt!