söndag 5 maj 2013

Kakkalas

Underbara helg, underbara maj och underbara värme! Idag har vi varit på kolonin hela dagen, planterat ut squash, melon, gurka och kronärtskockor. Många chansningar, får se om det blir nåt av det. Annars blir det en del säkrare kort också som morötter, rödbetor, ruccola, spenat och mangold till exempel.

Igår var vi på 2-årskalas hos en kär liten vän. Tårta, saft, bullar, gungor, rutschkana och solsken. Sen stannade vi hos vännerna och åt gott och så avslutade vi kvällen med bio. Fin dag! Jag vill vara tydlig med att även om det är jobbigt att gå på barnkalas och överhuvudtaget träffa barn (för det är det!) så är det tusen gånger jobbigare att inte få vara delaktig, att bli utanför i brist på barn. Att få vara med är ju både fint och sorgligt, att bli utanför är bara sorgligt. Finaste lilla Märta som fyllde år har till och med förklarat att vi är "Märtas Jonas och Solveig". Det värmer förstås våra hjärtan. ♥
 Födelsedagsbarnet fick en liten tygkasse med ett kakfat i. Skålen är en stabil träskål som jag köpte på loppis och målade orange (verkar vara någons gamla slöjdalster, står Fredrik -84 med brännpenna i botten). Ja, sen tänkte jag att jag skulle sy lite kakor, men vad svårt det är att hitta kakfärgade tyger! Dammsugarna var ju lätta (fast hur många barn känner till dammsugare egentligen?), men bullar? Till slut blev det ett beigebrunt tyg med en mörkare brun "fyllning" i. Tänkte att fyllningen skulle få den att se lite godare ut, men eftersom tyget är ribbat ser den ändå rätt mycket ut som en hoprullad daggmask tycker jag... Men, men lussekatterna ser ju i alla fall rätt goda ut. Bara aningens fel säsong möjligtvis.

Både kassen och servetten är i gamla Deerdots fina klövertyg. För er som gillar det kan jag tipsa om att jag ska stå på Mitt möllans vårmarknad 18-19 maj i Malmö tillsammans med Elina som säljer ut Deerdots fina solhattar och kepsar. Hoppas vi ses då och att ni också har haft en fin helg!

8 kommentarer:

Emma sa...

Fina! Tycker att kakorna ser alldeles förträffliga ut:)

Har tänkt kommentera dina inlägg massvis med gånger, men säga något om ofrivillig barnlöshet och er kamp, när man inte känner dig är svårt. Men heja dig!

Tyg och otyg sa...

Jag tycker det var fina kakor! Lyckligtvis har ju barn som regel så mycket fantasi att det nog inte gör så mycket om leksakerna inte är helt porträttlika heller. Ärtpåsarna som jag sydde till min brorsdotter brukar få vara både fiskar och pannkakor, t ex. :)

Eva sa...

Jättefina kakor!
Jag vann "Stickcafé" boken med virkade kakor o ska försöka lite till en liten dam.
(Känner igen det du skriver om att vilja vara med "ändå". Har en väninna som miste sitt barn bara dagar före beräknad födsel. Jag glömmer inte hur ledsen hon var när hon ringde o berättade att en väninna inte bjudit henne till barnkalas "För det blir väl jobbigt för alla!"... Jag har själv inga barn, av olika skäl, men det hindrar ju inte att man kan glädjas åt de barn som finns!)

Gelememos sa...

Vilken fin födelsedagspresent! :)

Susanna sa...

Mums vilken present!

Fiff sa...

Det är så spännande att odla och se vad som kommer upp! Det går nog bra med odlingen hos er. Jag hade många squashplantor förra året, och de blev stora och fina och gav mkt frukt. Tyvärr fick de mjöldagg sen, men annars var det lättodlat!
Det är svårt med rätt nyans, även när man ska leta "degfärgat" garn. Tycker dina kakor är finfina!

Jennie sa...

Vilken fin present! Jag tycker att alla kakor ser goda ut! Och även jag känner igen mig, vi var länge de enda barnlösa som kom på barnkalasen. Hade varit jättetråkigt att inte bli bjuden.

Jo sa...

Kakorna ser toppenfina ut! :)

Det där med barnkalas när man inte har barn... Ibland tror jag att man kan bli exkluderad av (missriktad) omtänksamhet, men det blir ju så fel. Det känns ju mer som en markering än en omtanke, dvs "Ni har inte egna barn så då finns det ju ingen anledning att bjuda er till Kalles 2årskalas." Som om de tvååringarn som bjuds/går dit, verkligen går dit för att fira Kalle. Inte för att det är en rolig grej och att man får tårta och fiskdamm... Logiskt sett vore det väl bättre att bjuda fler vuxna som faktiskt VILL fira Kalle, inte bara äta tårta? :)

Vi känner precis som ni, vi VILL vara med och blir jätteledsna när vi inte får vara med pga att vi saknar barn...

Håller förresten tummarna för planteringarna/sådderna. Förra året var ett dåligt grönsaksår, hoppas på bättre odlingsår i år! :)