måndag 22 april 2013

Solig helg

Vi hade en efterlängtad helledig helg tillsammans och hoppades på koloniväder, och vilket väder vi fick! I lördags sattes vattnet äntligen vattnet på i kolonin vilket ju gör det lättare att vara där. Vi åkte dit när vi vaknat, åt frukost i solen, njöt av blommor och fågelkvitter, jobbade oss svettiga, grävde upp hela landet, tömde ett par gamla komposter, röjde och gjorde så fint. Härligt!

Till lunch åt vi en jättefruktsallad och det var så varmt och skönt i solen (och visst är mina loppisfyndade dynor fina! Och Nellys bricka förstås.). Sen fortsatte vi greja där ända till kvällen, vi åkte till närmsta affär och köpte 250 liter gödsel och jord som vi tog hem på våra två cyklar och jag avslutade det hela med att cykla och köpa 30 små penséplantor och 10 10-litershinkar till tomatplantorna hemma på takterassen. Även detta fraktades hem med cykel, vem säger att man behöver bil för att handla?

Igår var vi mest hemma och fixade inomhus, men vädret var härligt så lunchen fick bli en picknick vid havet.

Jonas hade på sig en tröja som jag sydde till honom i julklapp och som jag kom på att jag inte har bloggat om. Herravdelningen här på solig är ju inte jättestor så jag får ju se till att visa upp det lilla jag syr förstås. Tröjan är sydd utan mönster som vanligt, men jag använde nån passande tröja för att se hur stor den skulle vara. Den är senapsgul med petrolfärgade dekorsömmar och bruna knappar på axeln och han är så fin i den!

Herreminje vad jag älskar den här mannen!♥

9 kommentarer:

Emmili sa...

Åh en sån härlig helg härliga ni!! Jag blir så glad av er.

Lotta sa...

Härligt med fler som storhandlar utan bil! Vi har en christianiacykel som fraktar barn, mat, packning, stora paket och en gång t.om en (isärtagen) dubbelsäng på väg till tippen :)

Linda sa...

Jag ser så mycket fram emot att få läsa och se bilder från er koloni!
Vi hade en utedag här hemma i lördags: sopade gatan, räfsade löv, rensade rabatter och tittade på de fina penséerna. Så härligt!

Solveig Lövendahl sa...

Och jag blir glad av era härliga kommentarer, tack för dem!

Jo sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Visst blir man mycket lättare till sinnet om man får lite sol och "skit under naglarna" genom att påta i trädgården? :)

Snygg tröja, det är himla kul att sy till karlar också! :)
Kram

Solveig Lövendahl sa...

Jo, riktigt härlig! Och ni med verkar det som. Sol och skit under naglarna är underbart! :)

Saltflingan sa...

Hittade hit till din fina blogg på kringelikrokiga vägar. Vill bara säga att du har en vädligt fin och inspirerande blogg på många sätt!

Frihetsvindar sa...

Åh, vilka härliga färger. Och tröjan är skitsnygg!

Fiff sa...

Oj, vilken snygg tröja! Heja herrkläder :-)