torsdag 11 april 2013

Sol, vind & vatten

På väg hem från jobbet igår åkte jag inom Lund för att besöka en aktionsdag mot kärnkraft, för förnybara energikällor. Jag stannade inte länge, men hann höra pappa tala, lyssna på lite musik, bjudas på kaka och köpa mig en knapp.
den där solen jag är döpt efter


Att man fortfarande håller på med en verksamhet där följderna blir alldeles katastrofala om nåt går snett, där resterna är extremt farliga längre fram i tiden än vi ens kan tänka oss att mänskligheten finns kvar, det känns inte tryggt. Det är inte hållbart, det är faktiskt helt vansinnigt.

Jag får slagord från barsebäcksmarscherna i huvudet: "Vad ska väck? Barsebäck! Vad ska in? Sol och vind!".  Nu är ju Barsebäck stängt, men andra finns ju kvar. Väck med dem också och in med lite fräschare grejer tycker jag.

5 kommentarer:

Biverton sa...

Jag håller med dig! I sommar när vi var i Jämtland åkte vi upp till vindkraftparken i Havsnäs, otroligt häftigt att stå under en av vindsnurrorna - de är gigantiska! Och de står där och snurrar och snurrar och alstrar och alstrar, utan att lämna efter sig något farligt avfall. Mer sånt!

Helga sa...

Godis är gott, godis är gott - men ät inte knäck från Barsebäck! Eller hur låten nu går. En sån pin fick jag av min mamma när jag var 7 eller nåt sånt :) Ja mer vindkraft! Det lär ju aldrig sluta blåsa i Skåne liksom!

Anonym sa...

En oerhort viktig fraga! Fri och fornyelsebar energi kommer att losa dom flesta problemen i varlden. Mangder med patent pa ren och billig energi har hemlighetsstamplats under dom senaste hundra aren. Felanvand makt, girighet och ondska har satt stopp for en positiv utveckling inom detta omrade. Nu vander det snart. Det ar jag overtygad om.

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer! Kampen fortsätter, kärnkraft ska stoppas! :)

Jennie sa...

Åh jag håller med! Kärnkraft är vansinne.