torsdag 7 februari 2013

Ta aldrig ut sorg i förskott

Jag tror så oerhört starkt att det ska gå bra den här gången (ivf-behandling för er som inte är trogna läsare). Vi har inte kommit så långt än, men jag är så otroligt glad över att jag kan känna hopp igen, att jag orkar hoppas och verkligen innerligt tror att det ska gå bra den här gången. Jag har trott så många gånger förr och blivit besviken lika många. Men ändå, plötsligt så bara finns det där igen. Hoppet. Det gör livet så mycket lättare att leva, dagarna av väntan och nervositet så mycket skönare.

Det sägs ju att man inte ska hoppas för mycket. Det tycker jag är trams. Ju större hoppet och tron, att det ska bli som man vill, är desto bättre mår man/lyckligare blir man. Går det sen inte som man vill så är det sjukt jobbigt oavsett om man deppat innan eller ej. Det går liksom inte att förbereda sig på sorgen, kommer den så kommer den, bäst att vara glad så länge man kan.

Och nu menar jag inte att man "ska" vara glad och hoppfull. Är man inte det så är man inte det, det går ju inte riktigt att bestämma över. MEN är man det så finns det verkligen ingen anledning att försöka att inte "ta ut glädjen i förskott". Gör det! Ta ut all glädje du kan, det kommer att fyllas på med ny förr eller senare.

När det känns tungt så kommer såna här bilder till mig med solsken. En underbar liten en som fått en solig-mössa i present av en kund. Hon blev tydligen så nöjd att hon behöll mössan hela dagen, ända till läggdags. Om den då blev nattmössa vet jag inte riktigt, men hon gillade den i alla fall och det värmer mitt hjärta.

31 kommentarer:

bente kjaersgaard sa...

Tänker på er och hoppas. som jag så sist vi pratade samman så kan ett barn inte så bättre föräldrar. kram

Anonym sa...

ånga, många lycka till Solveig och Jonas!!! Det var du sjutton om det inte ska gå denna gången! Håller alla tummar och tår jag kan och har! Kramar Malena

Anna sa...

BRA att känna hopp och längtan, det är staka grejer i de känslorna!
Och mössorna dina är ju favoriter, både den på bilden och nyaste "vargmössan" :)

makiato sa...

Jag hoppas för er skull!

Och vad roligt med en så väldigt uppskattad mössa. :)

Medea sa...

Håller verkligen med om att man ska ta ut glädje i förskott. När jag väntade mitt första barn hade jag en kollega som mist ett barn. Och hon tyckte att jag skulle glädja mig så mycket som möjligt i förskott. För precis som du säger, det blir inte värre om något händer och du glatt dig i förskott.
Hoppas och håller tummarna för er att ni snart får ett litet barn.
Kramar

Lilla Anka sa...

Jo,men visst är det så att hoppet bär en! Att hoppas och tro på det bästa gör att man också kan må lite bättre. Och det kan man väl unna sig?!
Lycka till! Jag önskar, hoppas och tror att det går bra för er den här gången!

Jessica sa...

Åh, jag hoppas så för er!

Ulla PE sa...

Bättre att ta ut glädjen i förskott än sorgen. Och hoppas att det går vägen.

Carolina sa...

Håller tummarna för er!

Kram

Emmas dagar sa...

Jag hoppas på er!
Var glada och lyckliga nu :-)

Berit sa...

hoppas, hoppas..håller alla tummar, knackar i bordet, slänger salt..allt för att ni äntligen ska få ett eget litet barn, så underbara föräldrar ni kommer bli, och känna hopp ska man ju annars har man ju så att säga misslyckats redan innan man har börjat, man måste ju tro på det själv...många kramar till er båda

Anonym sa...

Ååååh så bra! När ell-totto äntligen, äntligen blev till förmanade min mycket rädda och omsorgsfulla mamma "ta nu inte ut för mycket i förskott, allt kan ju hända" medan jag tänkte men om jag inte får tillåta mig själv att vara riktigt tokglad nu - vad som än händer - när ska jag då vara glad??

Nu när han är äldre är jag glad över varenda dag han vill kramas eller sova tätt bredvid mig. Jag vet att han så småningom kommer att släppa taget mer och mer men att sörja det nu är ju bara dumt, då missar man ju liksom allt kul som händer under tiden. Som när åttaåringen med gravallvarlig min frågar körfröken om han får ha slips på sig på nästa konsert hahaha.

Kram från Kicki

Susanna sa...

<3 all lycka till er! håller tummar och tår för er skull!

hoppas du sett mitt mail igår!
Susanna

Susanna sa...

<3 all lycka till er! håller tummar och tår för er skull!

hoppas du sett mitt mail igår!
Susanna

Susanna sa...

<3 all lycka till er! håller tummar och tår för er skull!

hoppas du sett mitt mail igår!
Susanna

Maria sa...

Fint att du tänker hopp och glädje, när du kan tänka och känna det. Man ska ju ta vara på att må bra när man kan. Önskar er all lycka till nu!

Anonym sa...

Jag hoppas också! Nu hoppas jag å era vägnar också! Solig - någon kommer att komma!!!! Typ nu. Tycker det är dags nu. Önskar så att det blir barn. Nu. Tack för att vi får vara med lite på er resa.

Emma sa...

Lycka till! Skön inställning till livets hinder! så.otroligt härlig bild, bra betyg:)

Helga sa...

Hoppet är det sista som lämnar människan - det är väl så man brukar säga? Jag hoppas också för er skull. Det är svårt att låta bli!

Mia sa...

Håller helt med dig Solveig. Har aldrig förstått det där med att försöka begränsa en längtan, glädje, sorg, ilska, förhoppning ect, ect. Tillåter man sig att känna en känsla fullt ut, så är det mycket lättare att sedan ta sig vidare, eller ta sig an, nästa känsla av lycka,acceptans,vrede, eurufori. Det jag nog försöker säga är att det är lättare att förflytta sig mellan olika känslor om man tillåter sig att vara i dem fullt ut, här och nu. Sedan är man redo för nästa känsla som står på lut :). Så tycker jag det är med allt här i livet...kärleken, den goda semlan, det fina loppisfyndet, sveket, förkylningen, julafton, filmen på tv, ja allt :). Jag håller som vanligt alla tummar och tår >3

Fiff sa...

Det är så facinerande hur vi människor fungerar, och att man klarar att ladda om! Och att du kan känna riktig glädje och hopp är fantastiskt. Du gör rätt som njuter av det! Man kan inte gå runt och förbereda sig för nästa eventuella sorg i livet. Då går man under! Heja dig, och heja er! Du är så solig! ☼
Stor kram ♥

Mia sa...

Tänkte på dethär när jag läste Kickis kommentar. Det är ju som i Emilfilmen där Emil säger till sin pappa; "När jag inte har pengar kan jag inte dricka sockerdricka, när jag har pengar så FÅR jag inte dricka sockerdricka. När sjutton ska jag då dricka sockerdricka?" Gulligt och mycket klokt tycker jag. Och kan lätt liknas vid; "när sjutton ska man då få hoppas och vara glad" :).

Mary Sane sa...

"Ta ut all glädje du kan, det kommer att fyllas på med ny förr eller senare." Så fint sagt! Fick en uppenbarelse av att läsa detta.

TinaF sa...

*krysser fingrene* <3

Anna sa...

Hoppas med er! *håller tummen en stund*

Jo sa...

Jag håller tummarna så hårt jag kan för att det ska gå vägen nu! Och jag tänker minsann också vara glad för er skull, att ni har vågat ta steget och försöka ännu en gång!
Stor kram!

Sofia / rufi design sa...

Försöker ta till mig allt du skriver om att vara lycklig för det som är. Brottas med det dagligen. Och stort lycka till med ivf:n. /En oftast ganska tyst men trogen bloggläsare.

MemLin sa...

Håller både tummar och tår för er.

metamorphosis sa...

Klart man måste få glädjas när man är glad! Det blir ju så mycket gladare då! <3

Jag tror med dig på att den där lilla rävungen kommer ut till er och hela stora vida världen där nån gång nästa höst!

Caroline sa...

Min bästa kompis mamma brukade säga att man skulle ta ut glädjen i förskott, för om det inte blev nåt så hade man i alla fall varit glad en gång. Hon var en mycket klok kvinna. Jag hoppas på att det går vägen för er den här gången.

Ugglan sa...

Hoppas och tänker på er. Klart man ska vara glad alla chanser man får. Det finns så mycket som kan dra ner en i sorg o elände.

Håller på er!