tisdag 12 februari 2013

Presenttips

Upplevelser är ju som bekant en bra present till de som har allt. Jonas mamma fick en prova-på-silversmideskurs av oss i julklapp och förra helgen var det dags. Vi var med alla tre, svärmor, Jonas och jag och fick en riktigt rolig söndagsförmiddag tillsammans.


 
Vi skissade, sågade, hamrade, filade och lödde i tre timmar och kom hem med varsitt riktigt fint smycke tycker jag.
Det var folkuniversitetet som höll i kursen, så kolla upp vad det finns i närheten av där du bor om du är intresserad. Just de här prova-på är ju en fantastiskt bra idé om man just vill testa lite och väldigt bra som present.
Jag har förresten gjort om bloggen lite (eller ok, Jonas har gjort under mitt överinseende), mest för att kunna ha lite större bilder. Tidigare låg liksom allt i en smal remsa i mitten och det var en massa outnyttjad plats i kanterna. Får se hur det här blir, vad tycker ni? Det ser fortfarande lite tomt ut överst i bloggen, tänker mig nån slags bild där. Ska bara fundera på vad...

8 kommentarer:

Ulrika sa...

Vilken rolig present! Kul att prova på ett nytt hantverk så där! Jag tycker att bloggen ser fin ut, ska bredda min egen blogg också framåt våren. En bred men rätt smal bild där uppe kan nog bli riktigt fint!

Emma sa...

Superfina! Jag läser i telefonen, så skillnaden är mest gul (vilket är fint!)

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Emma, så den är alltså gul i din mobil? Det har den varit i datorn både förut och nu och jag har försökt ändra så att den skulle se ut så i mobilen också men det ville den inte innan. Fortfarande är den vit i min, men kul att den ser ut som den ska i vissa mobiler i alla fall.

Tyg och otyg sa...

Jag tycker det är trevligt med större bilder i bloggen!
Jag gick kvällskurs i silversmide för ett antal år sedan och måste säga att jag är imponerad att du (?) hann tillverka den fina ringen på bara tre timmar!

Solveig Lövendahl sa...

Tyg och otyg, tack söta! Jo ringen är min och kanske är jag lite imponerad själv... :) Blev nöjd och glad och gillar den mycket.

Jag provade lite silversmide i gymnasiet och hade tänkt ut ungefär vad jag ville göra. Tänkte att jag skulle få hamra till blomman så den fick lite skålad form. Hade jag gjort det så hade jag inte hunnit, men nu fanns det ett fantastiskt verktyg med små "skålar" i som man bara kunde banka ner sin sak i och vips fick den en fin skålform på några sekunder! Är ju underbart att jobba med bra verktyg!

Mia sa...

Kan din fantastiska fotograf fixa bilden med dig i tulpanfältet till lååååååångsmal, så är den säkert superfin att ha uppe vid Solig-loggan :))).

Anna sa...

Jag tycker det ser jättefint ut med stora bilder. Kan dock inte minnas exakt hur det såg ut innan. Älskar det GULA, det får mej att minnas min mor som ÄLSKADE gult!

Flera av dina favoritbilder ihopa i ett långsmalt collage hade varit snyggt!

*kram* på dej soliga du!

Anonym sa...

Ditt blogginlägg har samma in som en annan artikel författare men jag ungefär som din mycket bättre.