onsdag 25 januari 2012

Broderier, virkning och en solskensdag

Nu börjar det lukta fantastiskt gott om broccoli- och fetapajen som står i ugnen, så jag ska fatta mig kort. Ville bara berätta om gårdagen:
Vi tog tåget, Jonas och jag för att hälsa på fina vänner och deras nya lilla barn. Solen sken och jag virkade på en sjal.
Den lilla var förstås alldeles ljuvlig, storasystern underhöll oss, mamman bjöd på god mat och deras hem är fullt av fantastiskt vackra saker så man kan gå runt och bara titta och känna sig alldeles lycklig av allt fint. Mycket av det fina har mamman gjort själv, hon är nämligen en väldigt kreativ själ.
Den lilla fick ett litet lapptäcke som jag hade broderat lite på. "en beskyddande vinge" hamnade på en fågelvinge i tyget, "en äng att vila på" skrev jag på ett grönblommigt tyg.
Och slutligen "Rutans rutor, med massa kärlek". Jo, för Rut heter hon, det lilla underverket.

Nu ska här ätas paj!

11 kommentarer:

Biverton sa...

Vad fint! Jag skulle vilja kunna brodera, det blir verkligen unikt!

Helena sa...

Vilket underbart ljuvligt lapptäcke och alldeles bedårande broderade texter:) Kan tro att mottagaren blev glad!! Å vad härligt det ser ut att sitta och virka sjal på tåget i soligt solsken...du ser ut som solen själv i din gula kofta:)

Lilla Anka sa...

Men ååå vilket fint lapptäcke! Trevligt med de broderade fina orden. Där fick jag ett fint tips på en present till en baby som är på väg! Tack för det!

Solveig Lövendahl sa...

Tack fina ni, vad glad jag blir!!

Biverton, jag skulle kanske också vilja kunna brodera, men i väntan på det så bara gör jag. Trä tråden i nålen och stick den lite upp och ner genom tyget. Jag kan inte bättre än så. Bra nog tycker jag, även om det förstås alltid är imponerande med de som är experter på saker och ting.

Maria sa...

Vilken fin present! Personlig och gjord med kärlek.

Underbar bild av dig på tåget.

Tyg och otyg sa...

Vilken fantastisk välkomstpresent! Broderiet gav en extra guldkant till det hela, tycker jag.

Hanna sa...

Härligt! Du är alltid så fin på alla bilder, alldeles solig och glad! :)

Hanna sa...

Härligt! Du är alltid så fin på alla bilder, alldeles solig och glad! :)

Sara sa...

Jättefint lapptäcke du sytt:) Lapparna med duvor på i rosa känner jag igen, det har jag i grönt.....som jag klipper i nu! Hur blev sjalen?

Linda sa...

Rosa, grönt och gult - vad fint! Våren kom!

Anonym sa...

Åååh superfiiint lapptäcke till lilla Rut! Oj vad fint jag tyckte det var, färgerna- tygerna och de vackra hälsningarna! Supersyrran <3
Kramar med Kärlek till dig!