söndag 29 augusti 2010

Ett beslut

Jag har bestämt mig för att inte ta fler beställningar. Det har varit jätteroligt att folk har vill ha något som jag har sytt och jag vill tacka alla som beställt genom åren. Tyvärr har det stressat mig ganska mycket att alltid ha en lista som jag aldrig hinner ifatt med, att alltid ha beställningar som väntar, beställare som alltid får vänta alldeles för länge och att aldrig kunna sy det jag har lust att sy just nu.
Press och måsten dödar lätt kreativiteten och skaparlusten, därav detta beslut. Det betyder alltså inte att jag ska sluta sy, tvärtom, nu ska jag sy det jag vill sy och lägga upp det i butik solig eller sälja på marknader (och visa här förstås). Först kändes det lite egoistiskt, "jag kan ju inte sy bara det jag vill", sen kom jag på att det är väl lite det som är hela meningen med en hobby, att göra det man vill utan press. Så jag tror det är ett bra beslut. Tills vidare kör jag på det i alla fall.
Bilderna i detta inlägg är på ett par lapptäckesfiltar och några väskor som såldes på malmöfestivalen.
Nu på torsdag, den 2 september kl 13-19 ska jag medverka i Studieförbundet Vuxenskolans utställning, Stenorsvägen 1 i Landskrona. Kom gärna förbi om ni är i närheten!

22 kommentarer:

Kattching sa...

fantastiskt fina väskor och bra beslut! man ska göra det som känns bäst för en själv!
lycka till! :)

Strömming sa...

Vackra väskor och härliga filtar! Det är alltid skönt när ett beslut är fattat. Klart man ska sy det man vill själv! Först och främst det man vill själv, vare sig det är beställningar eller att skapa fritt ur sin egen inspiration! Kom mailet fram denna gång? Jag hade svarat sist såg jag i min skickatkorg men kanske har det fastnat på vägen?! Kan du inte maila mig så jag vet att mailet kommer fram sedan?! Kram

od Andulky sa...

Superfina väskor och bra beslut!!

Jennie sa...

Låter som ett klokt beslut! Det ska ju vara roligt att sy!

Superfina saker du sytt. Gillar den röda väskan med blommor särskilt mycket!

SiriR sa...

Åh, så fine saker du har sydd:)

Og bra beslutnig, som du skriver - å sy skal være gøy, uten for mye press.

Kos deg med skapergleden!

metamorphosis sa...

Tror du tänker helt rätt i ditt beslut!
(och jag är övertygad om att de saker du syr kommer att gå åt som smör i solsken, även fast de inte är beställda!)

Carolina sa...

Låter som ett mycket klokt beslut!

Lycka till :)

Skrekk&Gru sa...

Jeg er enig med deg. Hvorfor skal andre bestemme hva jeg skal sy. Man har heldigvis lov til å velge det som føles rett:) lykke til!

JuMel sa...

Fina väskor och bra beslut! Klart man ska sy när man har lust och det man har lust till. Jag syr ju bara på beställning åt vänner och bekanta och tycker att det är full tillräckligt. Det är alltid kul när folk gillar det man gör men blir det ett måsta att skapa ger det bara stress och måsten i slut ändan och det mår ju ingen bra av i längden. Du kommer säkert att få mycket sålt iaf.

nelly sa...

Mycket bra beslut, det är så svårt men jag känner precis som du.
kram nelly

AnKa sa...

Vilka härliga filtar och fina väskor.

Och jag håller med alla ovan som säger att det var ett klokt beslut. En hobby skall vara lustfylld det är ju det som är grejen med hobby och visst kan beställningar ta död på lusten. Även om det vore ditt heltidsjobb så tycker jag att det är din fulla rätt att sy det du vill och inte efter beställning (sen kanske man då gör sådant som man vet går bra att sälja men det är en annan sak)

rockefår sa...

Flotte vesker og tepper du har laget!

Lykke til med skaperlyst uten press utenfra! Jeg gleder meg til å følge resultatet av din sikkert smarte beslutning.

Ha det gøy - det blir gøy og se resultatet!

rino sa...

jag förstår dig fullständigt! man utvecklas mer och slipper stressen. Du kommer inte ha svårt att bli av med dina fina kläder ändå. Lycka till

Retro Elephant sa...

Ett smart beslut. Jag har ofta tänkt när en kund kommer med en väldigt detaljerad beställning var får jag egenligen ge utlopp för min egen kreativitet och mina egna idéer. Roligare att just sy det man vill och sedan lägga upp det till försäljning.

//Lina

Krajamaria sa...

Gillar hur du tänker i det här inlägget och det beslut du tagit. Visst är det skoj att sy beställningar, man växer ju när man får uppskattning, eller hur. Men stressen av att inte hinna med och att aldrig få sy det man inspireras av för stunden gör beställningarna mindre skojiga...
Lycka till!

IJ sa...

Ein fantastisk fargesprakande blogg - med nydelege klær! Eg har lagt deg i bloggrullen min, og kjem innom deg igjen:-)

Ha ei fin veke!

Aleisa sa...

Rätt sagt!!!!!

Pia sa...

Klart att du ska sy det DU vill sy - det ska ju vara roligt och inte kännas som ett tvång. Tror att du kommer ha kunder ändå :-)

erry sa...

Förstår verkligen ditt beslut, en hobby har man ju för att ha kul på fritiden inte för att ha krav på sig! :)

Kul att det gick bra för dig med festivalförsäljningen, konstigt vore ju annars med dina underbara skapelser!

Har du möjligtvis några mobilfodral kvar? Jag kunde inte komma till festivalen och glömde "boka" ett. Jag har en iPhone (såg ut som att du hade några i den modellen?)

Kram på dig!

Solveig Lövendahl sa...

Vad snälla och fina ni är!!

Strömming, du fick väl mitt mail nu, eller? :)

Erry, det finns ett kvar som är stort nog för en iPhone. Det är det rosa med lila mönster. Maila mig om du vill ha det, 100 kr kostar det.

Ulrika sa...

Bra tänkt! Svårare än man kanske kan tro att liksom göra som man själv vill! Ska bli kul att se hur saker blir när du kör igång helt själv!

Kattching sa...

hej!
du frågade vart jag lämnar till tryck. Det är på ett lokalt tryckeri som heter NRA som ligger nära där jag bor. Finns säkert massa bra på nätet att beställa från oxå men jag har inte kollat upp det för det har varit så praktiskt att trycka här när jag har det så nära. :)