söndag 16 juni 2019

Vänskap och avsked

Hej igen! Härlig dag idag. Vi började med att hämta en beställd våningssäng som vi ska ha på
kolonin. Planen är att kunna sova där hela familjen i sommar, får se hur det går med det. Sängen först i alla fall! Vi har ju varken bil eller körkort och har alltid fått höra att vi komer att behöva bil när vi får barn. Nu har vi tre små barn, men att gå med dem och hämta en våningssäng, två madrasser och ett litet bord var ju liksom ingen match. Lådcykeln är toppen!

Mycket härligare också att gå där bland vägrenar fyllda av blommor och fjärilar än att sitta instängd i en bil.



















Sen blev det en ganska hastigt påkommen och spontan avskedfest för en av Lykkes kära vänner
från dagis. Hastigt och lustigt så satt det tretton fina människor som vi knappt eller inte alls känner i vår trädgård. Kul! Fast inte kul att kompisen ska flytta. De är så fina de små vännerna. Pedagogerna blir alldeles lyriska när de pratar om de tre vännerna och deras långa och invecklade diskussioner och ofta möts Lykke av glada tillrop och kramar när hon kommer till förskolan. Så lycklig över det.






































Kolonin är så ljuvlig nu, det blommar och doftar överallt. Ska ta mer bilder snart.






















Vi blåste ballonger och gjorde fint medan brorsorna sov och en väldigt förväntansfull Lykke svalkade sig i poolen i väntan på sina kära vänner. Sen kom de och satte genast igång att snacka, leka och äta glass. Tur att en av dem kommer att finns kvar här i alla fall. Det är så fantastiskt när ens barn skaffar vänner själv och liksom fixar egna sociala relationer. Vi hade ju inte träffat någon av de här människorna om det inte var för Lykke. Vår lilla bebis om blivit ganska stor. Fint är det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja er som klarar er utan bil! Med tre små barn och allt... Vilket föredöme ni är för många andra. Det går om man vill/måste. Härligt kalas med nya och gamla vänner! /Annika F