tisdag 18 augusti 2015

Vilken vecka vi har haft!

Förra veckan var fullspäckad av roligheter. Vi började med tumlarsafari vid Kullaberg, som Jonas fått i julklapp. Vi såg ett antal tumlare, en så nära att vi hörde den, fantastiskt häftig upplevelse. Tänk att vi har valar i Sverige! Känns väldigt exotiskt tycker jag. Men jodå, där var de och stack upp sina ryggfenor.


Safarin kördes med en snabb RIB-båt som studsade på vågorna och innan vi sett tumlarna kände jag mig nöjd med turen ändå för det var så härligt att sitta där i solen med vinden i håret och Jonas armar om mig och njuta av Kullabergs natur från havet. Men ja, sen såg vi ju flera stycken och dagen kändes helt perfekt.

Ett par dagar senare var det dags för ännu en present till Jonas, en heldag på Bakken med ett gäng fina vänner. Det åktes karusell och åts karamell och fröjdades hela dagen. En riktigt fin dag med riktigt fina vänner.


Lykke premiäråkte karusell, en gammeldags hästvariant. Hon brydde sig inte så värst mycket om karusellen, men vännernas bus var desto roligare. Och båtfärden till Helsingör var en höjdare med vinden i håret!


Sen blev det helg och då bar det av ut på landet för det var dags för bröllop minsann! Sarah och Olle sa ja till varandra mitt mellan grisarna och hönsen. Fina Sarah som vi köpt vår kära koloni av och som gett oss solvagnen.

De hade gjort så fint i ladan där festen hölls. Där var vimplar, ljusslingor, fina gamla soffor och spetsgardiner och till och med en gammal bil som man kunde sitta i.


 En riktigt härlig sommarvecka som vi bär med oss i minnet till kallare tider.


Hoppas ni har fina sensommarveckor!

4 kommentarer:

Tuvilda sa...

Det låter superhärligt allt du berättar om! Vad roligt att ni hittade en skylt med texten Lykke-hjul! Fin bild! Är ett lykkehjul som ett lyckohjul som man spelar på eller betyder det karusell på danska? Eh? Nä... Det var en vild gissning!

Vad trevligt med fest i lada. Jag älskar fester i lador. Det påminner om min ungdom!

Harefrøken sa...

Høres ut som en fantastisk uke! Beundrer dere fordi det virker som om dere er så flinke til å nyte livet. Her står duejakt for tur i morgen tidlig. Da skal jeg nyte soloppgang og stille morgenstund. God helg til dere😊

Carina, lurvendesign sa...

Det ser ut som ni haft det mysigt. Fina bilder.

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Tuvilda, nä du har rätt, det betyder lyckohjul. När jag satte mig och ammade Lykke under ett stort träd precis utanför parken och tittade upp så stod det "Lykkehjørnet", alltså lyckohörnet på det närmsta ståndet. Passade ju bra tyckte jag, Lykkes hörn liksom.