måndag 24 augusti 2015

Senaste sytt

Det var längesen jag visade något sytt här på bloggen. Det får det bli ändring på, för litegrann har jag faktiskt sytt även om tiden vid symaskinen är lite mer begränsad än tidigare.

Först ut, en riktig sommarfavorit, en tunn, sval klänning/tunika med lång ärm som skyddar mot solen.

Tänkte ta en framifrån-bild idag, men den låg förstås i tvättkorgen (favorit som sagt) och var lite väl fläckig och skrynklig. Väldigt enkel modell, liv och ärmar är i ett stycke, slätt fram och med knappar bak och så rynkad kjoldel på det. Gillar den mycket.

En annan favorit, hängselshorts, fina med body i de flesta färger och med eller utan strumpbyxor under beroende på väder. Syns även här.


 Det här är väl inte nysytt direkt, bodyn är redan urväxt och klänningen har inte använts så jättemycket. Den är fin tycker jag men lite opraktisk, tyget är lite för stelt så den åker upp mot hakan och man får gå och dra ner den hela tiden. Sånt som är opraktiskt eller verkar obekvämt blir ju inte använt hur fint det än är.


Synd på det stela tyget för jag tyckte den blev söt. Korsade axelband bak.


Lite annat smått och gott har det också blivit, ett par stolsdynor, en till matstolen hemma och en till den på kolonin och ett par haklappar i vaxduk.


Dynorna är stoppade med ett gammalt slaktat täcke som även blivit babynest, eller bebisbo som jag tycker låter mysigare (fast boet är urväxt och undanstoppat sen länge förstås). Haklapparna är lite förbättrade mot de jag sytt tidigare där fickan är sydd rakt på haklappen. Nu har jag gjort fickan längre i överkant så att den står ut lite bättre. Det känns så roligt att kunna använda sakerna jag syr, testa och förbättra.


Slutligen lite leksaker, en tygbok med olika mönster och strukturer att titta och känna på (gäller ju att tidigt försöka överföra sina intressen på barnet :)) och en boll med lite band att pilla på och pinglor och prassel i.

 ♥

9 kommentarer:

Bente Kjaersgaard sa...

Härligt att läsa din blogg igen. Hoppas att jag får möjlighet att träffa er när jag kommer ner till Skåne i vecka 44.

Bente Kjaersgaard sa...

Härligt att läsa din blogg igen. Hoppas att jag får möjlighet att träffa er när jag kommer ner till Skåne i vecka 44.

Vicci sa...

Är det möjligt att få ta del av dina mönster på ngt sätt? Kliar i fingrarna när jag ser bilderna, speciellt hängselbyxorna och den översta klänningen :)

Carina, lurvendesign sa...

Väldigt fina kläder du sytt. Den gamla matstolen känner jag igen- vi hade en likadan fast grön när barnen var små.

Ebba sa...

Vilka fina saker du syr!

AvMeg sa...

Flott tygbok du har sydd. Fine farger og mønster :)

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Bente, hör av dig så får vi ses!

Vicci, jag är tyvärr kass på det där med mönster. Jag får en bild av hur jag vill ha plagget och syr det mesta på fri hand. Vill dock uppmuntra dig till att våga testa dig fram, gör nåt enkelt där passformen inte är så viktig.

Carina, låter superfint! Vår är lite sliten och jag var faktiskt inne på att måla den grön, men sen bestämde jag mig för att det slitna var fint :).

Harefrøken sa...

Herlig og se det du har sydd. Nå fikk jeg lyst til å sette meg ved symaskinen med en gang!

Anonym sa...

Så fina saker du har sytt! Jag känner igen det där med att ändra och tänka nytt hela tiden, man tror att man har kommit på en genialisk lösning och sedan visar ens barn rätt snabbt vad man har missat ;)

Hösthälsningar//Kicki & Elliot