måndag 22 juni 2015

Älskade midsommar

Jag är så glad för vår egna midsommartradition, att fira med våra kära vänner i dagarna tre i det stora gamla huset vid havet. Strax innan vi gav oss av i torsdags tog jag den här bilden. Tänk att den lilla dressen kom till användning trots allt. Jag säger bara våga dröm, våga tro, våga hoppas!


Det kändes så fint att få ta med Lykke till Bökebäck där många generationer av min släkt har växt upp. På midsommaraftons morgon vaknade vi upp i de gamla broderade lakanen, tog på Lykke gulligaste sommarklänningen, som hon fått av sin farmor och beundrade både spetsgardinen och rosen utanför fönstret medan vi väntade på vännerna.
Vi var alla beredda på en regnig helg men det var fint och soligt mest hela tiden och vi kunde sitta ute både frukost, lunch och middag.


Vi åt gott, skrattade, pratade, klädde midsommarstången, gick genom skogen till stenbrottet och beundrade näckrosorna och dansade både små grodorna och polska. Sen byggde vi en massa mänskliga pyramider tills vi blev alldeles trötta och svettiga. De modigaste tog kvällsdopp i det kalla vågiga vattnet medan vi andra satt på klipporna och såg på.På midsommaraftons kväll dansade Lykke på vallmofältet med sin kära moster. En fantastiskt fin midsommar med de allra finaste av vänner.

5 kommentarer:

SiriR sa...

Så koselig det ser ut! Skikkelig svensk sommeridyll:)

AvMeg sa...

Så fine foto av midtsommersdagen i Sverige :)

Tuvilda sa...

Så fint och vilket underbart foto från ängen! Fin liten dress förresten. Man ska våga tro på sina drömmar! :)

Kattis sa...

Vilka härliga bilder! Var länge sedan jag var inne och läste här, men så såg jag dig (tror jag iaf) på stan i Malmö igår med den härligaste solgula vagnen och blev påmind om dina sida.
Vi är själva i längta, vänta, pendla mellan hopp och förtvivlan-träsket och ibland är det en tröst att gå in och läsa att det finns fler (många fler) som befinner sig eller åtminstone befunnit sig i samma sits, som på riktigt vet hur det känns. Och givetvis tänds ett ännu starkare hopp när man läser om er lycka :)
Tack för härliga, ärliga tankar, önskar er en ljuvlig sommar!

Solveig Lövendahl sa...

Tack fina ni!

Kattis, det var säkert jag, var i Malmö igår. Önskar dig all lycka och en härlig sommar!