fredag 14 mars 2014

Sötsaker

Min helt vanliga 31-årsdag har redan firats två gånger trots att jag inte fyller förrän på tisdag. Inte mig emot, jag gillar firande! Idag var min storasyster hemma hos mig på fölsefika och med sig hade hon världens sötaste lilla tårtkartong (och ljuvliga tussilago som hon plockat på sin mopperesa genom Skåne).Inuti tårtkartongen fanns...


...en bit prinsesstårta, en bit jordgubbstårta, en budapestrulle och en semla, alla virkade av min syster och i form av örhängen, helt underbara! Hon är så pysslig min syster, jag förstår ärligt talat inte hur det ens är möjligt att virka en så liten jordgubbe som det är på tårtan! Lägg också märke till hur tårtkartongen är gjord, med de invikta flikarna.Alltså jag vet inte om ni förstår hur små de är! (Svar: minipyttesmå)


Söta systern.


Och söta sakerna, det blev favorit i repris med minisemlorna. Den här gången hann jag dock fota innan fatet var tomt. Det fina fatet förresten, det har min lillasyster gjort till mig till en födelsedag för några år sen. Det är två kreativa systrar jag har.

Vad sa ni, tycker ni det verkar vara mycket kakor till två personer? Eh, ja, kanske det. Gott! (Det blev några kvar till Jonas.)

Hoppas ni får en finfin och solig helg!

6 kommentarer:

Kattis sa...

...och man kan aldrig få för mycket av goda bakverk! :)

God födelsedag, när än det är din tur.

Anonym sa...

Woooow, sådana örhängen skulle jag kunna tänka mig - det är inte så att syrran virkar på beställning?
:) Kicki, Dalby

Anna sa...

Å, vilka jättefina miniatyrvirkningar! Pilligt värre och fint värre :) Gillar också dina färgmatchade semlor ;)

Lilla Anka sa...

Men ooooo så fina kakor! men hur kan man bara virka så smått? Jag skulle inte ens kunna virka dem med tjockt garn!

Anonym sa...

Som svar på Kickis fråga: nej tyvärr virkar inte syrran på beställning. Har tidigare varit alldeles för bra på att ta på mig mer än jag mäktar med, och säger jag ja till en beställning kommer jag ha svårt att säga nej till nästa och så går det åt pipan till slut. Den där väggen tänker jag undvika att hamna i fler gånger, och då går det inte att lova bort ens små, små bakverk. (Hör terapeuten hur duktig jag är nu som lärt mig säga nej? :)) /Syrran

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Syrran, bra!

Kicki, roligt att du gillar dem! Vet ju att du iaf är bra på att virka stora saker, varför inte kakor och bullar av trikåtrasor? En sittkudde i form av en semla hade ju inte varit fel :)