fredag 3 januari 2014

Whiteparty

Vi firade nyårsafton med fest i vårt kollektivhus. Årets tema var vitt, kanske inte något jag hade valt, men det mesta blir ju roligare om man går in för det så jag tog mig en titt i min garderob...

...och insåg ganska snart att där inte fanns mycket att hämta. Tittade lite i affärerna men eftersom jag som vanligt hade en tydlig bild av vad jag ville ha så hittade jag inget som lockade. En kväll i mellandagarna gick jag ner i husets loppisrum (där man lämnar kläder man inte vill ha och hämtar det man vill ha=jättebra idé). Jag hittade ett vitt linne i herrstorlek, i mina gömmor fanns ett gammalt gardintyg i spets och tre timmar senare var klänningen klar:


Det var en rolig sömnad där allt flöt på och blev som jag ville och eftersom flera undrade om det var min brudklänning tänker jag att den fick gott betyg. En brudklänning på tre timmar och noll kronor är ju inte så illa. Lyxade dock till det med vitt nagellack för 19 kr och ett enkelt diadem för samma summa. På diademet satte jag lite tyll från gömmorna och glittrade till det med lite nagellack, så 38 kr kostade outfiten.


En annan kväll sydde jag ihop ett par enkla byxor till Jonas av nåt skumt, tjockt tyg som jag tänkt kan vara bra att ha. En fluga i spets fick han för att matcha min klänning, men jag tycker nog ändå det är hans snygga glasögon som är hela grejen. Han klippte helt enkelt papper och tejpade på! Det var mycket snyggt och gjorde förstås succé.


Gott nytt!

8 kommentarer:

finnkids sa...

Så smart du är som återanvänder! Samtidigt tycker jag klänningen är strålande vacker och du klär så i den. Och din mans byxor är snygga de med och glasögonen helcoola. Kram

Anonym sa...

jätte fina, du är så otrolig duktig till att sy. kram bente

Lilla Anka sa...

Men så fina ni var! Din klänning är riktigt fin!

Pyssellycka sa...

Men så snygga ni är! Jag hade absolut kunnat tänka mig att gifta mig i den klänningen, den är jättefin!

metamorphosis sa...

Helt fantastiskt att bara slänga ihop en outfit så där! Riktigt snitsiga blev ni tillsammans!

Fiff sa...

Jag tänkte också brudklänning :-) riktigt snygg blev den! Kul med glasögonen också, hihi!

SiriR sa...

Wow, så utrolig kule dere er!
Fantastisk jobbet:)

Ingrid sa...

Haha! Så festligt!! Ni blev verkligen jättefina,,