söndag 26 januari 2014

Smaklig spis!

Idag hade vi besök av kära vänner och jag överlämnade en liten julklapp som blivit försenad pga sjukor. Lilla M har en fin spis som hon gärna leker med och jag har tidigare sytt kakor åt henne, men nu tyckte jag hon skulle få nåt lite nyttigare att tillaga.

Korv, stekta ägg, tomat och broccoli blev det. Jag tycker det är väldigt roligt att skapa mat faktiskt, kul att få fundera kreativt på hur man ska få fram rätt former och färger. Speciellt färgerna är oväntat svårt tycker jag. För knallig eller för blek nyans och maten ser väldigt oaptitlig ut och vad har korv för färg egentligen? Orange, röd, brun, rosa? Till slut hittade jag ett örngott i gömmorna med en stor korvfärgad blomma på (mmm snyggt!). De ser kanske lite väl orange ut på bilden, men jag tycker de blev rätt så korvlika.Ett par färgglada burkar och två små grytlappar hörde också till, allt second hand förstås. Väldigt rolig present att göra, inget nytt har producerats och lilla M verkade uppskatta den, win-win. Hoppas ni har haft en härlig helg och får en skön kväll!

4 kommentarer:

Annan sa...

Åh! Jättefina!
Jag håller på att virka grönsaker till guddottern, men blev inspirerad nu! Några ägg känns det inte som att det går att klara sig utan tex.De där kan man ju riktigt använda, steka koka och så. Jag håller med dig om att färgerna är viktiga också. Tack för inspiration.

emmili sa...

Fiiiint!!! Här hade kanske en blus i köttfärgen kommit till användning!

Solveig Lövendahl sa...

Hahaha, ja Emmili absolut! :)

Och tack Annan, roligt att kunna inspirera!

Fiff sa...

Vilken fin present!
Snyggt jobbat! Gillar stajlen på broccolin :-)