söndag 6 januari 2013

2012

Även om det känns lite tungt att ännu ett år har gått och det vi har önskat år efter år fortfarande inte har slagit in så vill jag göra en liten sammanfattning av 2012. Det har inte hänt så mycket större saker därför blir det mest vardagsbilder, men jag är glad över min vardag:
Januari:















Den första januari föddes en fin liten vän, vi var i Stockholm med jobbet, bowlade med våra grannar och mina föräldrar var hemma hos min svärmor. Jag mötte mamma på vägen dit och vi upptäckte att vi var lika som bär...
Februari:





















I februari fick en vän fina tvillingar, min kropp hade återhämtat sig efter missfallet vid jul och vi gjorde en ny återföring. Den lyckades inte. Min kära och jag drack varm choklad på ett mysigt café, på hemvägen var det fullt av vintergäck som lyste mot oss i vårsolen.





















Mars:















I mars hade vi en fin helg hos kära vänner med långa samtal, god mat och skogspromenader med kaffe i solen. Jag fyllde år, vi skrattade åt Ljust&fräscht och jag var i Helsingör en liten sväng.

April:
April var en fin månad, och hemsk. Vi åkte utomlands för första gången på tre år (förutom Danmark då), kände att vi behövde det och njöt i fulla drag av Holland och tulpaner. Fint var det!
















Världens finaste!
















När vi kom hem fick vi veta att vår tredje (eller fjärde beroende på hur man räknar) ivf hade lyckats, jag var gravid! Några dagar senare fick jag missfall. Igen.

Maj:















I maj var vi i vårt kära Bökebäck med en tur till dramatiska Kullaberg, vi firade bröllopsdag med en ljuvlig dag tillsammans på Ven och, kanske årets höjdpunkt, vi köpte koloni!

Juni:
En ny liten fantastisk värld öppnade sig, en värld med ett överdåd av blommor och bär. Så härligt, så bra för mig, för oss.




































Så juni förflöt med många stunder i vår lilla koloni och så stod jag med solig på miljö- och rättvisefestival som föräldrarna ordnade, var på studentfest och firade en fin midsommar med vännerna i Bökebäck.

Juli: 
Sommaren fortsatte med 70-talsfest i huset, Bökebäcksdagar, fina picknickar vid havet...

















...och en cykeltur till Vallåkra stenkärlsfabrik. Vi gick runt länge, länge bland drejskivor och krukor, det var alldeles tyst och en nästan magisk stämning där. Sen fikade vi och njöt av naturen omkring.





















Augusti:
Augusti kom och det blev förstås många sensommardagar med fika och skörd på vår älskade koloni.





































När det regnade myste vi i vår lilla stuga i väntan på solen.





















Jag hade floristdrömmar i min ungdom och tyckte det kändes så lyxigt att kunna plocka blommor, blad och frukter och göra små arrangemang. Vi var också på hallongården med svärmor, såg Winnerbäck på Sofiero, var på Ven med huset, på inflyttningsfest hos fd grannar och så var det äntligen dags för ny återföring efter sommaruppehåll. Det gick inte.

September:
Dagen efter beskedet var vi så oerhört trötta på gråt och cyklade till Ålabodarna på utflykt.















Trots att det var fruktansvärt tungt hade vi en av de där dagarna som lever kvar i minnet som en av de riktigt, riktigt fina. Vi bara tog det lugnt, låg länge på en filt i solen, tog hand om varandra och gav tid till varandra och sorgen. Fint.















Oktober:
I oktober föddes ännu en liten vän, samma dag som vi misslyckades med ännu ett försök...















Och så blev det verklighet av något jag velat göra länge, tack vare Jonas som var fotograf och fina små vänner som agerade modeller, en solig-fotografering:















Jonas har inte bara tagit den här underbara bilden utan de flesta bilder i det här inlägget. Kika gärna in på hans sida.


November:
I november var vi på opera, hade en helg i Bökebäck och en i Köpenhamn. Vi firade lillasysters födelsedag...





















...och något stort hände, jag fick kontakt med min storasyster efter flera år!

December:
















I december stod jag på Good i Malmö och träffade många fina gamla och nya kunder, tack ni som kom!
Julen firades hos mina föräldrar och nyårsafton hos goda vänner.

Ni som tycker att det handlade lite för mycket om missfall och misslyckade försök, jag kan bara hålla med. Önskar innerligt att vi inte ska behöva gå igenom ett enda i år. Negativt alltså. Jag önskar er alla ett riktigt fint, gott och kärleksfullt 2013!

16 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Jag önskar er ett lyckligt nytt år!

väster sa...

Vad fint att du delar med dig, det behövs mer öppenhet. Härliga bilder, fina saker du syr.
Hoppas 2013 blir bra för er!

Ulrika sa...

Du, det hoppas jag också! 2013, det är banne mig året som det händer! Åh, vad jag håller tummarna för er!

nelly sa...

kära solveig & jonas. dina ord går rätt in i hjärtat. jonas bilder är vackra och kärleken går inte att ta miste på. även vi håller tummar och tår för att önskan ska gå i uppfyllelse. stor kram nelly och jesper

TinaF sa...

<3

Pyssellycka sa...

Så fina bilder! Önskar att ni får det ni önskar 2013!

Susanna sa...

All lycka och kärlek till er!
/Strömming

Saras pyssel sa...

Jag hoppas verkligen att 2013 blir det fantastiska året som ni får minnas för att det äntligen lyckades!

Johanna sa...

Jag prenumererar på din blogg och läser om allt fint och allt jobbigt som händer. Är grymt imponerad av att du kan skriva så lugnt och balanserat när det är kaos inuti. Det är uppenbart att ert barn kommer få helt fantastiska föräldrar. Heja er och hoppas att ert långa kämpande snart är över. Shit vilket välklätt och välfotograferat barn ni kommer att få förresten!
Kram på er

Maria sa...

Önskar så att det ska fungera med barn det här året!

Kan ni inte tänka er att adoptera om det inte fungerar med ivf? Tror att ett barn skulle få fina föräldrar i er ♥

Fiff sa...

Vilken fin sammanfattning!
Det är ju vardagen som är livet. Och du verkar vara riktigt bra på att förgylla den med fina saker :-).
Och så måste jag säga att du och din mamma är riktigt söta tillsammans ♥
Kram!

Emma sa...

Åh, hoppas att det blir ett bättre år! vilka vackra vardagsbilder, Jag som inte ens gillar sommaren började längta efter grönt och blommor:)

Anna sa...

Håller alla tummar och tår jag har på att det blir ett superbra 2013 för er och inga negativa besked! Lycka till!!!

Naíma´s sa...

Tack för att du delar med dig. Önskar er all lycka 2013 och håller tummarna hårt för att er önskan ska gå i uppfyllerse /Jennifer

Anonym sa...

Underbaert att du fått kontakt med storasyster igen!!! Önskar så innerligt att ni får ett gott 2013!!! Stor kram Malena

Solveig Lövendahl sa...

Stort tack alla ni fina, jag blir så glad över era kommentarer!

Maria, vi vill hemskt gärna adoptera om det inte funkar med ivf, men det är ju också en svår process. Som det ser ut nu tror jag att våra chanser att lyckas få barn är större med ivf än genom adoption.