tisdag 25 december 2012

Julmys

Tänkte berätta lite om min jul. Om någon tycker det är jobbigt med blogginlägg om gulligt pittoreskt julfirande så kan ni sluta läsa, för det här blir gulligt! :)Det är ju inte alltid sådär mysigt, förra året fick jag mitt första missfall dagarna innan jul och det var fruktansvärt sorgligt, men i år var julen perfekt och jag njöt i fulla drag. Vi var hos mina föräldrar och fortsatte med förra årets succé, att alla fick ta med sig varsin uppgift. Det blev en skön blandning av kluriga frågesporter, nåltovning, broderi, armhävningar och bivaxljus.Pappa broderar på en bit yllefilt som jag hade med. Tänkte göra en kudde av den, en familjekudde där alla fritt fick brodera sitt lilla bidrag.Så här fin blev den, jag är sjukt imponerad av allas kreativitet och konstnärliga förmåga.I köket lyste flitens lampa när det funderades över Hugo Chavez efterträdare, vilken apa som finns i Europa och när Asea blev ABB.


Nåltovning var roligt tyckte jag. Jag gjorde en katt och Jonas en råtta.Sen var det julklappsutdelning. Lillasyster agerade tomte och läste rim. Plötsligt kom det fram en kasse där det stack ut en massa snören. Vi fick dra i snörena och fiska upp paket. Nån drog upp ett långsmalt paket "Ål, rödlistad, kasta tillbaka till gottebordet" stod det på den. När allt var uppfiskat fick vi öppna och ha fiskeauktion. Det låg en raggsocka i varje paket och när vi var färdiga hade vi varsitt par. Det är min mamma det. :)

Jag fick så himla fina presenter, här ett litet urval av finheter: estniska vantar och Lotta Kühlhorns fina bok från föräldrarna och presentkort på Liebling, prenumeration av tidningen Retro och Stig Lindbergs superfina Rosenfält-fat från älsklingen. Jag är så glad över alla fina saker och över en väldigt fin och mysig jul med mina kära.

Hur gulliga som helst:). Med denna söta bild önskar jag er alla fortsatt fina juldagar. Vi är båda lediga ända till nästa år, känns som höjden av lyx. Idag har vi haft en slappa-i-soffan-hela-dagen-läsa-julklappsböcker-och-äta-aladdin-dag. Ljuvligt! Önskar er alla många såna och andra sköna dagar!

5 kommentarer:

Susanna sa...

God Jul och god fortsättning! Hoppas era drömmar slår in det kommande året!
Kram
Strömming

Ulrika sa...

Trevlig fortsättning på julen önskar jag er!

Marie sa...

God fortsättning önskar jag er! Tack för alla fina bilder. Och visst fick jag lust att sticka en lika frin tröja som den din pappa hade på sig :-)

Marie sa...

God fortsättning önskar jag er! Tack för alla fina bilder. Och visst fick jag lust att sticka en lika frin tröja som den din pappa hade på sig :-)

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer fina ni!

Marie, ja visst är den fin! En vän till familjen, Annegret, som har stickat både den och farbror Svens.