onsdag 14 december 2011

Efterlysning!

Det här är Berta, hon behöver ett hem.
Berta blev till inför en marknad förra sommaren tillsammans med ett gäng vänner. Vännerna hittade snabbt nya hem, Berta blev kvar. Hon har legat i ett skåp och väntat och väntat. Under tiden har hon fått ganska dåligt självförtroende, känner sig tjock och ful. Nu till Good sydde jag ett par nya vänner, Rosie och Bruno:
Berta suckade lite när hon såg dem, "Klart alla kommer att vilja ha söta Rosie eller stiliga Bruno och inte mig!" . Ja, stackars Berta fick se sina nya vänner snabbt hitta nya hem och återigen vara ensam kvar. Innan marknaden lovade jag Berta att hjälpa henne hitta ett nytt hem innan jul. Så nu är det upp till er kära läsare.

Har du ett gott hem åt Berta? Allt hon kräver är lite kärlek. Skriv en kort motivering till varför Berta ska flytta hem till dig i kommentarsfältet så väljer hon vart hon vill flytta.
Själv är Berta upprymd över idén att ni ska få tävla om henne, men också väldigt nervös. "Tänk om ingen vill ha mig, fast de får mig gratis! Så förnedrande!" viskar hon. Jag lugnar henne med att det är klart ni vill, hon som är så snäll och fin.

19 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Åh. Nu fick jag lite ont i hjärtat. Jag tar emot henne med öppna armar om hon vill flytta hem till mig! Inte av medlidande utan för att jag tycker att hon är underbar och att ingen borde behöva känna sig övergiven.

Jenny sa...

Bedårande Berta!
När vi visade dig för Lily 1 år, och hon sa "bebbe" bestämde vi oss för att skicka in adoptionsansökan.Berta är hjärtligt välkommen hem till oss, där Lily väntar med öppna armar och ett brett leende.

Ulrika sa...

Lilla vän, ingen ska behöva känna så! Berta får gärna flytta hem till oss i Gävle! Här kommer hon inte att få en lugn stund, hon kommer att bli buren, kramad och pussad! Lagom till jul ska en liten docksäng få flytta in i det lilla barnrummet, så där kan Berta få sova ihop med sina nya vänner Jerzy, Lillnallen, Ditte, Dockan och Dockan!

Henrietta sa...

Söta rara Berta i sina fina soliga färger ♥ färger som lyser upp i mörkret. Här kommer hon få mycket kärlek och ömhet från både två och fyrbenta.
Hon är så vacker och behöver ett eget hem!
/Henrietta

Knejs sa...

Frida 2,5 år hälsar att Berta är "nej inte den tjock" och att "betta bo min säng".
Hon har en hel hög med älskade nallar som hon varje kväll måste säga god natt till, alla får också kramar. På morgonen (ofta kan man vara lite lätt stressad) ska alla också få god morgon-kramar (exakt varje nalle!).
En nalle får varje dag äran att följa med ner till frukostbordet :)

MinaMirakel sa...

Hemma hos oss på Solhemsvägen i Grevie, tror jag att hon skulle bli älskad av våra fem underbara ungar.
Här finns alltid plats för en till:).
Hon kanske skulle känna sig hemma lite extra på just Solhemsvägen, vem vet!/Åsa

Anonym sa...

Jag tror att Berta skulle stormtrivas här. Då skulle hon få lära sej att läsa, skriva och räkna. 7-åringen förlorade för ett tag sen en mycket kär vän, mjukishästen Holger. Hästen satt i halsringningen, innanför Lucas tröja, varenda dag i skolan. Hela skolan kändde till och tyckte om Holger. Lucas längtar efter en ny kompis som kan följa med honom till skolan! Jag tror ni skulle trivas bra ihop, Berta, för precis som du så har Lucas lite svårt att tro på sej själv! Men Jag tror ni kan Peppa varandra! =)
Kram kram från Kicki i Habo
/Kicki_04_07@hotmail.com

Lotten sa...

Åhh Berta skulle trivas här hemma hos oss i Göteborg! Min lillkille som just nu har världens sämsta självförtoende skulle få ta hand om Berta och få känna sig stor och duktig. Kanske skulle både Berta och Herman få varandra att växa...

Anonym sa...

Inte ska lilla Berta behöva känna sig ensam så söt som hon är. När jag själv var liten köpte jag alltid den nallen som jag trodde att ingen annan skulle köpa, var en nalle trasig eller ful köpte jag den. Min mamma trodde att jag var knäpp tills hon förstod hur det låg till. Det var även något min man fick höra när vi gifte oss, för vilket fel fick mig att välja honom.
Och nu tycker jag så synd om Berta att hon känner som hon gör och hon är mer än välkommen hem till mig och min familj så ska vi ge henne massor av kärlek. Hälsa henne att hon får tre mysiga barn att leka med här, hon får själv välja om hon vill bo hos en tjej på 9 år, kille 7 år eller en liten kille på 1 år.

Krisse@avokado.se

Fangoria sa...

Här väntar en kär dockvagn på henne, som jag själv vaggade dockor i när jag var liten och som nu övergått till mina barn, 22 mån och 4 år gamla. Utlovas mycket skratt och bus, en hel del äventyr men också mycket gos och kel. Dottern sitter här i mitt knä med ett soligt leende, pekar på Berta och säger "Ä fiiin!". =)

Hanna sa...

Det brukar alltid vara de finaste som blir kvar till sist kan du hälsa Berta, se bara på hundvalpar - vi har alltid fått den sista i kullen & vi har alltid fått det bäst!

Hit är hon varmt välkommen. En 1-åring & en 3-åring huserar här & båda flickorna drömmer om fina dockor i julklapp, docksängar är redan införskaffade. Berta skulle känna sig väldigt hemma här också tror jag eftersom vi husägare enbart frotterar oss i 60-70-tal, hela barnrummet är fyllt av påslakan, bonader & tyger av samma klass som hon är tillverkad av. Här skulle hon passa in & aldrig vara utanför.

Kottekott sa...

Fina Berta har en säng här som väntar, hos nallen Eva och mjukisgubben Mario!
En liten tjej tar hand om dem, ger dem mat i form av legobitar, en och annan tur i dockvagn bjuds det också på samt en massa kramar och utflykter.
Dessutom får skaparen av Berta komma och hälsa på henne så mycket hon vill, det är ju trots allt bara några steg och en trappa bort!

re.do sa...

En sådan söt brutta som Berta ska inte behöva må dåligt! Här är vi tre tjejer och en karl som kan ta hand om henne. Hon kanske vill följa oss ut med hästen? Baka? Sy? Skotta snö? Läsa saga? Eller bara kramas :)Kom till Familjen Nilsson snälla Berta.

Fiff sa...

Jamen hon är ju bedårande! Hälsa henne det!
Hon skulle hemskt gärna få flytta in i mitt hem, och kanske bo i mitt färgglada syrum?
Där skulle hon inspirera mig mycket, och hitta en fin mening med livet :-)
Dessutom skulle hon pigga upp mig mycket, och det behöver jag.
Kort sagt: jag skulle gärna bli Bertas mamma, för jag håller på att förlora min ♥

Mia sa...

Jag anar att lilla Berta är full av styrka, beslutsamhet och godhet. Jag känner att hon kommer ha en viktig roll i mitt livspussel. Hon är inget offer hon är en givare!

Biverton sa...

Jag har visserligen två barn men Berta skulle jag behålla för mig själv - hon verkar ha en skön stil. Vi skulle bli ett perfekt team jag och Berta!

Myssel sa...

Jag skulle vilja förse Berta med ett litet hjärta och låta henne bli ett "syskondjur" i hjärtekatten-projektet. Ja jag tror faktiskt att det är Bertas viktigaste roll i livet. Att glädja ett syskon till ett hjärtsjukt barn. Där skulle Berta känna sig betydelsefull!

Anna sa...

Åh vad fint ni skrivit!
Berta är jättesöt och jag hoppas hon hittar ett fint hem. Här är dörren öppen och min dotter säger: VÄLKOMMEN hit Berta! Hon får sova hos Nisse =mjukiskaninen.

*kram*

Carro sa...

Hej,
Såg Berta och tänkte direkt på min bonusson som är 4år. Orange har ALLTID varit hans färg och jag är helt övertygad om att han skulle ta väl hand om Berta. Att har två yngre systrar som också är fulla av kärlek gör ju saken bara bättre tycker jag!
Hoppas verkligen hon vill komma till oss!
Hälsningar,
Carro