onsdag 28 september 2011

Hemma hos oss, del 2 - vardagsrummet

Jag roar mig med att fortsätta visa upp vårt hem och turen har kommit till vardagsrummet. Här är favorithörnet med orange soffa och stor rislampa från Ikea, två av de få saker i vår lägenhet som är köpta nya. Gungstolen har jag fått och målat och klätt om, mattan har jag vävt, bordet är loppis, ljuslyktorna har jag fått i ett hemlis-byte, tavlan med fåglarna har jag vunnit i en tävling hos juniform en gång och tavlorna med oss har Jonas gjort.

På en högtalare står ett gäng ryska gummor som min lillasyster köpte när hon spelade i Moskva.

Skänken som rymmer diverse papper, färger och pyssel köpte jag på en liten loppis för många år sen och tavlorna har jag fått av Jonas. Bilden med oss är från vår bröllopsresa där vi står på "vår gata", Aveny de Lowendal i Paris.

Ett litet loppis-skåp med små koppar och kannor.

Bokhyllan består av gamla trälådor som jag samlat ihop i Bökebäck och på loppisar, tavlan är ärvd från Jonas pappa, lampan från hans mormor och den lilla stolen har Jonas hittat på en loppis. Kanoten är från playsam och tillhör Jonas lilla samling som han hade innan vi träffades.

Den mjuka giraffen har jag bytt till mig från Krumelur, numera mammalito och den hårda har Jonas tagit hem från Kenya.

En låda från en gammal trasig byrå har blivit vägghängd hylla och rymmer bilar från playsam och världsbutiken, en som en vän köpt i Guatemala, en buss från vår bröllopsresa i Spanien, en IM-elefant samt en solig elefant.


Ja så ser det ut hos oss. Stort tack för alla fina krya-på-dig-hälsningar, jag mår mycket bättre och hoppas att ni mår bra och har det fint kära besökare!

4 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Härlig mix av gammalt och nytt!/Åsa

Anna sa...

Så mysigt att få kika in hos er!

Mia sa...

Åh, så fint ni har det! Fint kan många ha, men det är en konst att inte köpa till sig det fina. Jag fick oroligknottriga armar när jag läste att du varit sjuk. Verkar bra att läka med solrosor och familj. Kram

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!

Fina Mia, du behöver inte vara orolig, jag mår bra nu. Kram!