söndag 17 oktober 2010

Vera

Jag har gjort mitt livs andra waldorfdocka. Dockor är kanske det allra roligaste jag sytt, men samtidigt ett ganska stort projekt. Även om den här gick betydligt fortare än den förra så tar det ändå ganska många timmar att tvätta och karda ullen, sy kroppen, stoppa, sy innerhuvud, binda av enligt konstens alla regler...
Så här såg den förra dockan ut, Mio kallade jag honom.

Det jag är mest nöjd med är att jag kom på ett mycket snabbare sätt att sy håret. Först lade jag allt garnet (klippt i lagom långa bitar) mellan två smörpapper och sydde mittbenan på maskin med små, små stygn så att alla "hårstrån" satt fast, sen sydde jag fast peruken på dockan, först i mittbenan och sen lite hår i taget i tre olika lager ner mot nacken. På Mio sydde jag ögla, knut, ögla, knut över hela huvudet och höll på att bli tokig för det tog många timmar...



Vera fick uggletrosor, randig trikåtröja, västklänning, blommiga muddbyxor, raggsockor, sjal och yllekappa. Jag tycker själv att hon är väldigt fin och så känns hon så tung, varm och lagom mjuk att hålla i. Blir nästan svårt att skiljas från henne, men tanken är att hon ska få följa med på julmarknad så småningom.

28 kommentarer:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Men åhåhåhå SÅ fin! Förstår att hon blir svår att skiljas från. Hade jag varit du hade jag förmodligen sparat henne så mina barn hade kunnat leka med henne :)

mammalito sa...

Vera blev helt bedårande superfin!! Dessutom har hon ju det finaste namnet... Vera, precis som min dotter! =)

Aleisa Ribalta sa...

jag skulle aldrig lämnar Vera gå, men du kan alltid sy en till! supersöt och siken jobb!. kanske jag ser henne live, om det är i ramlössa du ska ha henne, kram!

Katharina sa...

Jättefina, både Vera och Mio. Min mamma sydde waldorfdockor tidigare, men var tvungen att sluta pga att hon fick så ont i händer och armar av allt knytande och stoppande. Men dina ser precis ut som hennes, och jag får värsta flashbacken. Tack!

Heimlaga sa...

Oj, vilket jobb och vad fin hon blev! Jag skulle nog inte kunna skiljas från henne!

SiriR sa...

Åh, for en søt dukke! Så masse jobb, og så fin hun ble:)

Strumpetossa sa...

Verkligen helt underbar!! Vad duktig du är! ;)

maja sa...

Så fina dockor, sydde två st för 21 år sedan + en påsdocka till den jag hade i magen, det var jätte kul att sy dem men det blev aldrig fler, men när jag har barnbarn kanske man skulle sy nya :)

KATTCHING sa...

fantastiskt fina dockor!

Ulrika sa...

JÄTTEFIN! Och så gullig och rund kropp och kläderna är också superfina!

erry sa...

Åh, så fin! Jag skulle inte kunna skiljas från henne!

Efwa - Medea sa...

Ååh vad fina båda dina dockor är. Verkligen ljuvliga.

MinaMirakel sa...

ÅH, helt underbar!/Åsa

od Andulky sa...

Så underbart fin!

Kottekott sa...

Men oh vad fin! jag har en docka här hemma som väntar på att bli stoppad och fixad...får jag lov att be dig om hjälp när och om det krisar?

kram grannen

Solveig Lövendahl sa...

Oj så mycket fina kommentarer, tack snälla ni!

På sätt och vis vill man ju spara nästan allt man syr, men det går ju inte. Jag syr gärna fler dockor och jag kan ju inte ha hur många som helst här hemma så jag hoppas att någon vill köpa henne och ta väl hand om henne.

Mammalito, fint!

Aleisa, det blir på Good Jul i Malmö och förhoppningsvis även i Ramlösa. Hoppas vi ses!

Kottekott, såklart, du är välkommen!

Fru Björn sa...

Vilken söt och välgjord docka! Materialet till min första waldorfdocka väntar i skåpet....kanske någon dag känner jag att nu är det dags att börja sy henne/honom :-)

Camilla sa...

Åh, herregud, jag vet inte vad jag ska säga förutom att de är ju helt underbara dina dockor!

Hello sa...

Jamen visst är det fantastiskt roligt att sy waldorf-dockor! Jag tror inte jag skulle kunna sälja en! Möjligen ge bort till en nära släkting :) Vera är jättejättefin!
Jag har sytt varsin personlig docka till mina barn, som de har fått i ettårspresent. Uppskattningen har varierat, men nu när de har växt till sig väsentligt är dockorna ganska viktiga "Mamma, visst fick jag den här när jag fyllde ett?" :)

Johanna sa...

Verkligen jätte jätte fin !! Super söta kläder! Kappan var ju underbar :)

Kerstin sa...

Sötingar!
Superfin med alla kläder, lilla Vera.. vad lyckligt det barnet blir som får henne!
***
Tack kära syster för mina fina Solgladabyxor!! Dem passar perfekt, TackKramar i stora lass!
KramKram

Malin sa...

Hej! Kikar in här med jämna mellanrum och njuter alltid av din positiva energi samt alla fina färger, mönster och alster. Vad har du tänkt för pris på Vera? Trevlig helg! Med vänliga hälsningar Malin

Monica sa...

Så fin! Skjønner at du blir glad i henne etter så sye omsorg i tilblivelsen ;) Du har fått en award hos meg- beyndrer ditt skapende verk!

Monica sa...

Beundrer altså.. begynner å bli litt sent ;)

Vibeke sa...

Så utrolig fine dukker! Og tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Jeg har vært fan av de tingene du lager utrolig lenge - lenge før jeg selv begynte å blogge. Du er utrolig dyktig og gir meg masser av inspirasjon med dine glade farger og flotte kreasjoner :) Ønsker deg en flott uke! :)

Ewa sa...

Hej vackra, duktiga flicka! HAr en award till dig på min blogg!

Kiiromi sa...

Du har en såå mysig blogg, så du har en Award att hämta hos mig :)

/Mia

Nusse sa...

Tillfredsställelsen efter att man blivit klar med något som tog tid och mycket möda är verkligen stor!