onsdag 27 maj 2009

Det ordnar sig nog

Klart att jag kommer att bli frisk när jag har fått så mycket fina kommentarer och glada tillrop! Och när en så här gullig liten granne kom med färsk ingefära till mig idag, i solig tröja och allt:
Jag ringde vårdcentralen idag och ville kolla så det inte var halsfluss. Tanten i luren lät skeptisk och tyckte att jag nog bara var förkyld. Jag sa som det var att jag skulle nog avvaktat några dagar till om det inte var för att jag skulle gifta mig på lördag och... "Ojojoj!" avbröt tanten, då är det stora saker som står på spel! Jag ska fixa en tid till dig och det illa kvickt!" Först trodde jag att hon var ironisk och kände mig lite dum som hade nämnt det, men nädå, hon var helt seriös och hittade plötsligt en tid till mig två timmar senare.

Undrar om de alltid har en massa lediga tider som de har reserverat ifall en blivande brud eller annan extremt viktig människa skulle ringa...

I alla fall, det var inte halsfluss så det var ju skönt. Sköterskan ordinerade glass och vila.
Okej då, säger jag.

22 kommentarer:

Krumelur sa...

Vilka bra rekommendationer!!

:)

Sandra sa...

Håller tummarna att förkylningen ger med sig nu. Lätt att vila sådär dagarna före kan jag tänka mig, inte alls mycket att stå i. Men rekommendationerna var det ju inget fel på;)

Madelene sa...

När en sån söt granne kommer med kurering (antar att ingefäran skall användas mot förkylningen) så lär du nog snart bli frisk ska du se! :0)

Maria sa...

Vad skönt att du verkar vara på bättringsvägen.

Tack för tipset om vårdcentralen. Nästa gång jag ringer dit och inte får en tid ska jag prova säga att jag ska gifta mig. :-)

Pumla sa...

Bäst att du äter glass och ingerfära nu då, men inte tillsammans väl :D Och vila kommer väl lägligt, så du har ork och energi på bröllopsdagen :)

SiriR sa...

Godt å høre at du fikk gode råd og at du føler deg bedre. Håper alt er topp på den store dagen din!
Lykke til:-)

Solveig Lövendahl sa...

Tack för era kommentarer!
Maria, ja det är ett hett tips till alla som vill ha vård! :)
Pumla, undrar om det finns ingefärsglass. Jag tycker det låter gott...

Heilt spesiell sa...

For en herlig nabo da:) God bedring!!

Strömming sa...

Oj vilken tur att de kunde trolla på vårdcentralen, det är intressant det där med hur det ibland kan funka så! Tur att det inte var halsfluss och hoppas verkligen du är frisk på lördag!

Söt granne i supersöt topp!

erry sa...

Nämen.. Har du gått och blivit sjuk NU, inför den stundande Stora Dagen! Hoppas verkligen att du hinner bli frisk! Ser att du redan fått det, men annars hade jag också ordinerat ingefära & Kanjang. Det brukar hjälpa! Vila, drick te & håll dig varm också! :)

Många kramar & Lycka till med bröllopet!

erry sa...

PS: Jag har varit inne & tittat på dina tyger på PixBox, och valt några favoriter till elefanten.
Nr. 50 är favorit nr. 1, sedan kommer nr.6, nr.38 och nr.36.

Hoppas du har lite bitar av dem kvar som räcker till en elefant :)

Menar inte att stressa dig, den som väntar på något gott´... :) (Ville bara meddela dig om favoriterna innan jag glömmer bort dom.)

Kram & Krya på dig! (igen)

Doris_Assar sa...

Stort lycka till på lördag!! Ska bli jättespännande att se klänningen här på bloggen sen!
Krya på dig! :-)

Heimlaga sa...

Vårdcentralsfolkets jobb är ju att prioritera tider utifrån patienternas behov. Och i det här fallet var ju behovet större än vad det varit en vanlig vecka, det är vi ju alla eniga om!

anna sa...

Skönt! Lycka till!!

Anonym sa...

Är det redan på lördag? Vad spännande! Ser mycket fram emot att få höra hur det var och jag håller alla tummar och tår för att du tillfrisknar.

Ha en underbar helg!

Ulrika sa...

Åh! Vilken rysare! Hoppas att du redan är på bättringsvägen! Lycka till på bröllopsdagen!

Kottekott sa...

Lycka till med bröllopet idag!

Maria sa...

Man kanske ska svänga till med att man ska gifta sig för att få lite snabbare vård ibland ;). Lycka till om det är kommande lördag som gäller och hoppas att du då är alldeles pigg och kry!

OttoPippi sa...

HUR HAR DET GÅTT??????????

Kramar i massor från mig!!!

plyschmyran sa...

Jag har också sytt en elefant, men det var inte för att härmas, jag lovar! Jag hittade bara ett mönster som jag var tvungen att prova. Hoppas att det är OK!

åsa sa...

hallå, nu undrar jag - hur var er stora dag??!!! blev du frisk?! grattis i alla fall - i efterskott!!

Kerstin sa...

En hälsning från lillasyster till alla bloggläsare är att det blev ett riktigt sagobröllop men en ståtlig prins å en vacker prinsessa.. ni kommer säkert snart få se den underbara klänningen å höra i från min soliga-syster. Förstår ni är nyfikna.. Gissar att hon väntar på bilder från fotografen..men jag vet inte.
Alltså har det GÅTT alldeles fantastiskt bra, frisk.. så gott som. Lite heshet möjligen.
(Förlåt syrran, hoppas det inte gör nåt att jag hälsar lite till alla spricknyfikna här... Ta hand om dig bästaste du!)