onsdag 25 mars 2009

Bara en liten fundering

Som vanligt har det varit dåligt med uppdateringen här.
Idag och på fredag är jag ledig och ska äntligen klippa i mitt ljusgula sidentyg. Lite läskigt. Livet kommer att vara dubbelt och på det ska det vara en liten holkärm. Någon sykunnig som kan hjälpa mig att få dit den? Jag kan ju såklart sy fast den i stickningen runt ärmhålet, men det hade ju varit snyggare att få den mellan livets båda tyglager. Verkar svårt, nån som kan hjälpa mig?

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Nä, jag kan inte hjälpa dig, tyvärr. Men när du skriver att du ska ha en gul klänning kanske gröna örhängen kan passa. De är liksom gröna med mycket gult i, om du förstår. Kan försöka skicka en bra bild sen!

med nål och tråd sa...

Det borde väl gå att få till när du ska vändsy livet. Tråckla fast ärmen i något av tyglagren och så att den inte tjoxar när du ska sy ihop inner- och yttertygerna. Eller!?

od Andulky sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig, men lycka till!!

OttoPippi sa...

Guuuud så spännande!!!!!!!!!!!!
Jag kan tyvärr inte hjäpa dig med sådana trixigheter. Hoppas att du får bra tips.... LYCKA TILL!!!

m sa...

Håller med "med nål och tråd". Så skulle jag också ha gjort. Lycka till!

Charlotte sa...

Jag håller också med. Sy fast ärmen räta mot räta på ena lagret innan du syr ihop dem. Det var så jag gjorde i den här klänningen: http://doddit.blogspot.com/2008/11/rocktjej.html

Hello sa...

Testsy! Om du gör momenten i fel ordning kan du råka sy en evighetsmaskin som inte går att vända rätt utan bara vänder sig in i sig själv, så att säga...(oh nej, jag har aldrig gjort det misstaget själv *ljuger*).

Det är ju inte så svårt att sy, men lite klurigt. Har du ärmsöm också? Eller är den mer som en "vinge"? Med ärmsöm kan ju ett alternativ vara att sy klänningslivet helt färdigt, med ärmar i, och sen sy fast foderlivet räta mot räta i halsringningen och därefter nästa fast det för hand runt ärmhålen. Då behövs det ingen stickning alls runt ärmhålen. Men det beror ju på modell.

Lycka till, i alla fall!