lördag 6 september 2008

Mio

Nu är han äntligen färdig, min första waldorfdocka! Jag började ju på den innan sommaren, sen blev den liggande ett tag när jag höll på med håret för det tog en evighet och jag tröttnade. Till nästa docka ska jag sy håret på ett annat sätt. Nu sydde jag ett fast stygn, ögla, fast stygn, ögla över hela huvudet. Rekommenderas inte!
Är i alla fall väldigt nöjd med honom och roligt var det, jag vill definitivt sy fler. Fast det beror ju på om de går att sälja, jag kan ju inte bara fylla lägenheten med dockor. Gissar att de är rätt svårsålda, de kommer nämligen inte att vara billiga...Han är ca 40 cm lång och outfiten består av blommiga kalsonger, muddbyxor, velourtröja och regnjacka.

20 kommentarer:

Anna sa...

Helt underbar! Man bara smälter!

LinSar sa...

Va fin han blev.Välsydd med urtjusiga kläder.Du är så otroligt duktig.

LizA sa...

Vad jättefin han blev! Och fina kläder! Jag vet hur jobbigt håret är, men jag kan ändå rekomendera att du gör så även i fortsättningen, särskilt om du ska sälja dem. Svärmor har gjort MASSOR i waldorfdockor i sina dar och problemet med om man gör hår som dom beskriver i boken är att om dockans ägare får för sig att kamma dockans hår, så lossnar det. Och det vore ju inte så kul.

Sygryn sa...

Verkligen såå fin! Vilket härligt uttryck den har! Och så fina kläder!

Lyckopinglan sa...

Åh,så fin! Kan tänka att du lagt mycket tid på denna. Han ser oerhört välgjord ut. Jag har påbörjat en länklista på min blogg och lagt med dig. Hoppas det är ok?

Rättvisa Barn sa...

Nämen å va fin! Är han till salu?

6-barns mamma sa...

Vilken jättefin docka!!!
Blir sugen själv att prova att göra en, har mönster fast som sagt så tar dom sån tid att göra. Men jag tycker din docka blev så fin!

jejja_79 sa...

åh så gullig, man vill bara ha..... =)

Josefinaste sa...

Hej! Nu har jag hittat till dig och gillade verkligen din blogg! Vad fina saker du gör!! lade till dig i min blogglista så att jag inte glömmer bort att kika in här. =)
Waldorfdockan var helt uuuunderbar!!!

OttoPippi sa...

Vad duktig du är!!!!!

gullhjärta sa...

Åh vad fin han blev!

Kottemamman sa...

Oh vilken fin docka!!!

med nål och tråd sa...

Så kanonfin den blev!

Solveig Lövendahl sa...

Tack för alla fina kommentarer, ni gör mig så glad!
Klart du får länka till mig lyckopinglan!
Rättvisa barn, ja den är till salu. Som sagt inte billig, runt tusenlappen. Har jämfört med andra, bla waldorfdockor.com och kommit fram till att det är ett rimligt pris.

GoSi sa...

Du är helt otrolig...vilken underbar docka! Vilket pill med alla dessa ursöta tillbehör också. Mycket imponerande!

sarah lc sa...

han är alldeles underbar! och med samma fina namn som en annan liten söt jag känner ;)

elise cesam & me sa...

Är förälskad!! Den vart så fin!! Du har inspirerat mig till att ge mig på att försöka sy en... hur lång tid tog det?? Har läst överallt att det tar sååå lång tid...

elise and I sa...

Är förälskad!! Den vart så fin!! Du har inspirerat mig till att ge mig på att försöka sy en... hur lång tid tog det?? Har läst överallt att det tar sååå lång tid...

vintageretroprinsessa sa...

Han blir nog lätt att adoptera bort :0)

Min dotter o jag! sa...

Vilken supersöt kille!! Visst är det härligt när de blir sådana personligheter.
/Efwa