fredag 25 juli 2008

Jag har blivit utmanad av liksom. Vet inte varför det kallas utmaning egentligen, det är det väl inte? Det handlar i alla fall om att svara på frågor.

Så här går det till:
Svara på alla frågor. Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana de på deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
1. Åka till tivoli i Köpenhamn med min älskling för att fira att vi har varit tillsammans i två år.
2. Åka karusell
3. Äta karamell
4. Fröjdas hela dagen
5. Åka hem

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag hade slutat åttan, hade sommarlov. Åkte säkert till Råå vallar och badade, var med min bästis Rebecka, åt glass... Vet inget särskilt som hände den sommaren.

Ställen du bott på?
I ett gammalt hus på Eskilsminne i Helsingborg, med härligt vildvuxen trädgård. Sista gymnasieåret gick jag på en waldorfskola i Göteborg och bodde på tre olika ställen där, finast var en lägenhet mitt på Haga Nygata. Där fanns kakelugn och allt. Efter gymnasiet flyttade jag ihop med min dåvarande pojkvän till en lägenhet i Landskrona. Nu bor jag sen drygt två år i ett mysigt kollektivhus också i Landskrona.

Fem saker som du skulle göra om du var biljonär?
1. Dela med mig generöst till släkt och vänner (hoppas jag i alla fall, och tror).
2. Dela med mig generöst till folk (och fä kanske) som behöver det bättre än jag.
3. Jobba mycket mindre (ett par dagar i veckan hade kanske varit lagom och trevligt) så att jag hade fått mycket mer tid för nära och kära och till att sy.
4. Rest en del.
5. Köpt ett fint litet hus med en liten lagom trädgård och en stor tyggarderob så kunde jag köpa mer tyger också, för då skulle jag både ha plats för dem och tid att sy av dem.

Det känns som om de flesta har haft den här "utmaningen" men jag provar att skicka vidare till Tygpärlor, Majtjho, LinSar och Kottemamman.

5 kommentarer:

K sa...

Du gör så fina saker! Tar du med dig dina väskor på merkado?

Solveig Lövendahl sa...

Tack k! Jag sydde två nya väskor igår (ska visa upp dem snart) och så har jag två "berså-väskor", finns i butik solig. De hänger med, mer hinner det nog inte bli.

K sa...

så bra! hoppas att jag hinner förbi!

Kottemamman sa...

Söta du...jag behöver hjälp och hoppas du kan ge mig det så här över datorn..

Givietvis svarar jag på din utmaning men vill kunna lägga till en länk till din sida utan att behöva lägga ut hela adressen, dvs bara använda ditt nick Solig.
Hur gör jag???????'

Kram

Solveig Lövendahl sa...

K, hoppas vi ses!
Kottemamman, skriv solig, markera det, tryck på länksymbolen, skriv in adressen i rutan som kommer upp. Behöver du hjälp så kom och knacka på. Lycka till!