lördag 28 juni 2008


Waldorfdocka på gång. Det tar tid och är många moment om man ska göra enligt konstens alla regler vilket jag vill. Jag ska ju sälja leksaker på merkado i augusti och tyckte det var ett bra tillfälle att äntligen prova göra dockor. Tanken är att det ska bli en eller ett par till innan sommaren är slut, och förhoppningsvis en del andra enklare leksaker också. De här dockorna är nog ganska svårsålda för de blir DYRA. Väldigt roligt är det i alla fall att göra dem.

3 kommentarer:

sarah lc sa...

åh, vad roligt att du börjat! ska bli spännande att se och bli inspirerad.

vad fin ullen ser ut, är den tvättad och kardad?

Solveig Lövendahl sa...

Ja, den är tvättad och kardad. Den jag fick var riktigt fin så det var inte mycket jobb med det, fast allt gick åt till en enda docka! I det här stadiet ser det lite makabert ut men den ska bli fin så småningom. Just nu letar jag tunt, stakt ullgarn till hår. Helst något som inte kostar 195 kr/hg som hos hemslöjden...

med nål och tråd sa...

Åh jag hade en waldorfdocka när jag var liten, som mamma gjort åt mig och min syster. Jag håller med dig hundra procent, de är så himla fina. Fördelen med dyra saker är att det bara är den personsom verkligen vill ha saken som köper den.