måndag 25 december 2017

Julefrid

Här kommer en liten hälsning från oss så här på juldagskvällen. Hoppas ni har riktigt fina dagar allihop. Vi firade en mysig jul hemma hos oss igår och i övermorgon är det jul igen. Idag hoppades jag på en skön, lugn hemmadag där vi kunde titta på alla fina klappar, måla i målarboken, spela julklappsspelet och titta på filmen som Lykke fick. Äta lite julgodis till det och så resterna av julbordet. Det var mysigt emellanåt. Emellanåt inte så mysigt. Ungefär som det brukar vara när alla är trötta och sover dåligt. Men alltså, överlag så har den senaste månaden varit alldeles fantastiskt fin. Så mycket mys! Vi har pysslat och pyntat, bakat lussekatter, några omgångar pepparkakor, ett pepparkaketåg, gjort marsipan, tryfflar och knäck, varit på julmarknader och firat lucia. Lykke har sjungit och sjungit här hemma och älskat julstöket känns det som.






































Vi har också en stor gran för första gången i år. Och en liten på Lykkes rum. Ja, vi har väl gått ganska all in på julen helt enkelt. Helt underbart tycker jag. Har hört så många som är stressade och tycker "det är så mycket" hela tiden. Julstress existerar inte i min värld. Nu har vi ju kunnat baka, pyssla och dona så mycket för att vi är hemma. Man får ju anpassa sig efter hur mycket tid, ork, lust man har. Svårare än så är det ju inte. Här sitter för övrigt Frank med en favoritjulklapp, ett mjölkpaket med små träbitar (=skrammel) i. Från mormor och morfar. Perfekt. Alltså de fick ju lite annat också, men momo visste ju att mjölkpaket är typ det bästa de vet så varför krångla till det? :)






































Vi var på Röda korsets loppis några dagar före jul. Vi är stammisar där och de fina tanterna blir alltid lika glada när vi kommer. Den här dagen fick Lykke välja en tomte att ha på sitt rum. Jag trodde att hon kanske skulle välja nån i porslin, vit med glitter på eller nåt annat tjusigt, men hon hittade denna lilla skamfilade retrotomte. "Titta mamma, en gul!" Den ville hon ha. Min tjej.






































Jag hittade förresten den där vagnbilden jag skulle visa er. Har ju förstås fler, men den är oftast lite mer fullpackad och nu har dessutom de små vimplarna tyvärr försvunnit. Nu tror jag faktiskt den har gjort sitt hos oss för vi har gått över till sittvagn. Nån som är intresserad så hojta. Finfin gammal svensktillverkad tvillingvagn av märket awn.

Med det önskar jag er god fortsättning och ett riktigt gott nytt år ifall vi inte hörs innan dess.

3 kommentarer:

AvMeg sa...

For en vakker vogn. Koselige julebilder også.

Anonym sa...

Roligt att läsa dina texter och se lite foton ibland :)
God fortsättning själv och ett riktigt gott nytt år!
/Annika

Dalola sa...

Fint att se ett inlägg & fina bilder,AWN är riktigt snygg!
/Martina